آیا میدانید: که تعداد دهانه هاي آتشفشان سطح مريخ چهار برابر ماه است ؟
logo

تست و بررسی آنلاین وضعیت فشرده سازی Gzip


gzip

gzip یکی از پراستفاده ترین ابزارهای فشرده سازی در دنیای رایانه است. این الگوریتم فشرده سازی داده ها را با استفاده از الگوریتم فشرده سازی DEFLATE انجام می دهد. gzip با هدف کاهش حجم فایل ها و انتقال آنها در شبکه به کار می رود. در اینجا به بررسی عملکرد gzip و کاربردهای آن خواهیم پرداخت.

از آنجا که فشرده سازی یک عملیات پر هزینه است، استفاده از gzip به تعدادی عوامل مرتبط با حجم داده بستگی دارد. با توجه به تحلیل‌ها، استفاده از gzip در موارد زیر موصوف است:

1. پایگاه داده ها: هنگامی که شما با پایگاه داده های بزرگ روبه رو هستید، حجم داده هایی که نیاز به انتقال دارند قابل توجه است. استفاده از gzip به شما کمک می کند تا حجم داده هایی که بین سیستم ها منتقل می شوند را به شدت کاهش دهید. این منجر به کاهش زمان انتقال داده ها و افزایش سرعت عملیات ها می شود.

2. وبسایت ها: صفحه های وب بزرگتر عمدتاً شامل متن، تصاویر و فایل های JavaScript و CSS هستند. حجم این فایل ها تأثیر قابل توجهی بر سرعت بارگیری صفحه است. با استفاده از gzip در سرور شما می توانید حجم فایل ها را بسیار کاهش دهید. این کاهش حجم منجر به افزایش سرعت بارگیری وبسایت می شود.

3. برنامه های پویا: بعضی از برنامه ها تولید داده هایی را که لازم است به کاربر ارسال شود. استفاده از gzip در این حالت به شما کمک می کند تا حجم این داده ها را کاهش دهید و زمان ارسال آنها را کاهش دهید.

به طور کلی، استفاده از gzip مفید است و بهتر است از این الگوریتم در مواردی که زمان انتقال و حجم داده مهم هستند، استفاده کنید. با این حال، باید توجه داشته باشید که استفاده از gzip همیشه منطقی نیست. برای مثال، در برخی موارد، الگوریتم فشرده سازی ممکن است زمان پردازش را افزایش دهد و در نتیجه کارایی سیستم را کاهش دهد.

در نتیجه، قبل از استفاده از gzip، بررسی کنید که آیا تأثیر مثبت در کارایی سیستم خواهد داشت یا خیر. با بررسی سناریوهای مختلف و اندازه گیری عملکرد سیستم، می توانید تصمیم مناسبی را برای استفاده از gzip در نظر بگیرید.

آدرس وب سایت وارد شده معتبر نمی باشد

آدرس وب سایت یا صفحه ای از وب سایت را وارد نمایید


فشرده سازی Gzip چیست؟

احتمالا شما هم برای بهینه سازی سرعت وبسایت، آموزش های متفاوتی را دیده اید و از ابزارهای مختلفی برای سنجش سرعت وبسایت خود استفاده می‌کنید. یکی از فاکتورهایی که ابزارهای تست سرعت وبسایت از آن به عنوان یک فاکتور مهم یاد می‌کنند، فعال بودن فشرده سازی Gzip (Gzip Compression) است. برای مثال، وبسایت های Gtmetrix و Page Speed Insights ارور Enable gzip Compression را به عنوان فاکتورهای مهم سرعت مطرح می‌کنند.

فعالسازی Gzip، یکی از فاکتورهایی است که تاثیر غیر مستقیم بر روی سئو دارد! یعنی با فعال سازی Gzip، سرعت وبسایت افزایش پیدا میکند و در نتیجه، بهبود نتایج در گوگل برای وبسایت شما اتفاق می افتد.

فشرده سازی Gzip یکی از فعالیت های سمت سرور است که در صورت فعالسازی، میتواند سرعت لود صفحات را برای کاربران کاهش و بهبود دهد. این نوع فشرده سازی، با کم کردن حجم فایل های سایت، در حجم صفحه و لود کلی صفحه، تاثیر بسیار زیادی میگذارد. البته در نظر داشته باشید که امکان فشرده سازی فقط برای فرمت های به خصوصی مثل فایل های HTML، CSS و JavaScript امکان پذیر است. یعنی امکان فشرده سازی تصاویر و ویدئوها وجود ندارد. برخی از وبسایت های بزرگ نیز از فشرده سازی Gzip برای سایت‌مپ (Sitemap) وبسایت خود استفاده می کنند.

مرورگرهایی که Gzip را پشتیبانی میکنند

خوشبختانه، تمامی مرورگرهای معروف، از فشرده سازی Gzip پشتیبانی کامل می‌کنند. لیست مرورگرهایی که از Gzip Compression پشتیبانی میکنند عبارتند از:

  • گوگل کروم (Google Chrome)
  • موزیلا فایرفاکس (Mozilla Firefox)
  • اینترنت اکسپلورر (Internet Explorer)
  • سافاری (Safari)
  • مایکروسافت اج (Microsoft Edge)
  • اوپرا و اوپرا مینی (Opera)
  • و …

فشرده سازی Gzip چگونه کار می‌کند؟

  1. کاربر وقتی اقدام به باز کردن یک صفحه‌ای می‌کند، مرورگر یک ریکوئست (Request) به سرور ارسال می‌کند.
  2. زمانی که سرور، ریکوئست را دریافت می‌کند، بررسی می‌کند که آیا مرورگر، از Gzip پشتیبانی می‌کند یا خیر.
  3. در صورتی که مرورگر از Gzip پشتیبانی کند، سرور یک نسخه از صفحه ایجاد می‌کند و آن را فشرده می‌کند. سپس به مرورگر کاربر ارسال می‌شود.
  4. زمانی که مرورگر، اطلاعات فشرده شده دریافت می‌کند، آن را از حالت فشرده خارج می‌کند که به آن اصطلاحا Decompress نیز می‌گویند.

دلیل اصلی استفاده از Gzip

دلیل اصلی این است که GZIP سریعتر از سایر رقبا است و فایل ها را در کسری از زمان فشرده می کند. این سرعت برای انتقال اطلاعات از طریق وب بسیار مهم است. به هر حال، هدف فشرده‌سازی افزایش سرعت وب ‌سایت‌ها است.

همچنین این واقعیت مهم است که فشرده سازی GZIP از منابع کمتری نسبت به روش های دیگر استفاده می کند. GZIP برای کار کردن به قدرت محاسباتی نسبتاً کم و فضای حافظه موقتی نیاز دارد. زمانی که فضای سرور را در نظر می گیریم و این واقعیت که نیمی از ترافیک وب جهانی از طریق موبایل است؛ GZIP برای ارسال صفحات وب به دستگاه های پرمصرف و کم مصرف به طور یکسان مؤثر است.

بررسی HTTP Header در Developer Tools

برای بررسی فشرده سازی GZIP بدون ابزار خارجی، می توانید از پنلDeveloper Tools در مرورگر خود استفاده کنید. اکثر مرورگرها به شما امکان می دهند عناصر صفحه را بررسی کنید و اطلاعات عملکرد را از این طریق مشاهده کنید.

ابتدا صفحه وب را که می خواهید بررسی کنید در مرورگر خود لود کنید. سپس پنل Developer Tools را باز کرده و تب Network را انتخاب کنید.

لیستی از تمام منابع ارسال شده توسط وب سرور را مشاهده خواهید کرد. روی یک منبع کلیک کنید تا محتوای آن را مشاهده کنید. مطمئن شوید که تب Headers را انتخاب کرده اید، سپس به سمت پایین اسکرول نمایید تا به سربرگ content-encoding برسید و ببینید از کدام روش استفاده شده است.

تست GZIP آنلاین

بسیاری از وب‌سایت‌ها به صورت رایگان فعال بودن GZIP را تأیید می‌کنند. فقط URL یک صفحه وب را وارد کنید و نتایج را ببینید. برخی از وب سایت ها همچنین گزارش مختصری ارائه می دهند که نشان می دهد GZIP چقدر حجم فایل را کاهش داده است.

GZIP چیست؟

GZIP (GNU zip) یک فرمت فایل، نرم افزاری است که برای فشرده سازی و رفع فشرده سازی فایل ها استفاده می شود. فشرده سازی Gzip در سمت سرور فعال است و باعث کاهش بیشتر در اندازه فایل های html، سبک و جاوا اسکریپت شما می شود. فشرده سازی Gzip روی تصاویر کار نمی کند زیرا آنها قبلاً به طور متفاوتی فشرده شده اند. برخی از فایل‌ها به لطف فشرده‌سازی Gzip، تقریباً بیش از ۷۰ درصد کاهش را نشان می‌دهند.

هنگامی که یک مرورگر وب از یک وب سایت بازدید می کند، با جستجوی سرصفحه پاسخ "رمزگذاری محتوا: gzip" بررسی می کند که آیا سرور وب GZIP فعال است یا خیر. اگر هدر شناسایی شود، فایل های فشرده و کوچکتر را ارائه می دهد. اگر نه، فایل های فشرده نشده را از حالت فشرده خارج می کند. اگر GZIP را فعال ندارید، احتمالاً هشدارها و خطاهایی را در ابزارهای تست سرعت مانند Google PageSpeed ​​Insights و GTMetrix خواهید دید. از آنجایی که سرعت سایت امروزه عامل مهمی برای سئو است، فعال کردن فشرده سازی Gzip برای سایت های وردپرسی خود بسیار مفید است.

فشرده سازی GZIP چیست؟

فشرده سازی Gzip؛ بر سرعت وب سایت تأثیر می گذارد و بنابراین یکی از موقعیت هایی است که موتورهای جستجو نیز حساس هستند. هنگامی که فشرده سازی gzip انجام می شود، سرعت وب سایت افزایش می یابد. تفاوت قابل توجهی را می توان در مقایسه سرعت قبل از فعال کردن فشرده سازی gzip با سرعت پس از انجام آن مشاهده کرد. در کنار کاهش حجم صفحه، کارایی آن را نیز افزایش می دهد. در سایت‌هایی که فشرده‌سازی gzip فعال نیست، ممکن است خطاهایی در تست‌های سرعت انجام شده توسط کارشناسان سئو رخ دهد. به همین دلیل فعال کردن فشرده سازی gzip برای همه سایت ها اجباری می شود. پس از فعال کردن فشرده‌سازی gzip، می‌توان با ابزارهای تست بررسی کرد که فشرده‌سازی فعال است یا نه.

نگاهی به معنای فشرده سازی gzip; این نامی است که به فرآیند کاهش اندازه صفحات در وب سرور قبل از ارسال آنها به مرورگر بازدید کننده داده می شود. مزایایی مانند صرفه جویی در پهنای باند و بارگذاری و مشاهده سریعتر صفحات دارد. صفحات مرورگر وب بازدیدکنندگان به طور خودکار باز می شوند، در حالی که فشرده سازی و رفع فشرده سازی در این مدت تنها در کسری از ثانیه انجام می شود.

فشرده سازی gzip چه کاری انجام می دهد؟

نگاهی به هدف فشرده سازی gzip؛ این برای کمک به کاهش زمان بارگذاری سایت با کوچک کردن فایل است. زمانی که بازدیدکننده می خواهد وارد وب سایت شود، درخواستی به سرور ارسال می شود تا فایل درخواستی بازیابی شود. هرچه اندازه فایل های درخواستی بزرگتر باشد، بارگذاری فایل ها بیشتر طول می کشد. برای کاهش این زمان، صفحات وب و CSS باید قبل از ارسال به مرورگر فشرده شوند. هنگامی که سرعت بارگذاری صفحات با فشرده سازی gzip افزایش می یابد، از نظر سئو نیز مزیتی ایجاد می کند. فشرده سازی Gzip در سایت های وردپرس در حال تبدیل شدن به یک ضرورت است.

همانطور که مردم ترجیح می دهند این فایل را فشرده کنند زمانی که می خواهند فایلی را برای شخصی ارسال کنند. دلیل فشرده سازی gzip هم همین است. تفاوت اصلی بین این دو است؛ هنگامی که فرآیند فشرده سازی gzip انجام می شود، این انتقال بین سرور و مرورگر به طور خودکار انجام می شود.

کدام مرورگرها از GZIP پشتیبانی می کنند؟

صاحبان سایت نیازی به نگرانی در مورد پشتیبانی مرورگر Gzip ندارند. به طور متوسط ​​17 سال است که توسط اکثریت قریب به اتفاق مرورگرها پشتیبانی می شود. مرورگرها و زمانی که آنها از فشرده سازی gzip پشتیبانی می کنند در اینجا آمده است:

  • Internet Explorer 5.5+ از ژوئیه 2000 پشتیبانی gzip را ارائه می کند.
  • Opera 5+ مرورگری است که از ژوئن 2000 از gzip پشتیبانی می کند.
  • از اکتبر 2001 فایرفاکس 0.9.5+ از gzip پشتیبانی می کند.
  • درست پس از انتشار در سال 2008، کروم در مرورگرهایی قرار گرفت که از gzip پشتیبانی می کنند.
  • پس از اولین راه اندازی در سال 2003، سافاری نیز به یکی از مرورگرهایی تبدیل شد که از gzip پشتیبانی می کند.

چگونه Gzip را فشرده کنیم؟

در صورت نیاز به توضیح مختصر منطق فشرده سازی gzip; این تضمین می کند که رشته های مشابه در یک فایل متنی یافت می شوند و با جایگزینی موقت این رشته های مشابه، حجم کل فایل کاهش می یابد. به خصوص در فایل‌های HTML و CSS، از آنجایی که تعداد متن‌ها و فاصله‌های تکراری بیشتر از انواع فایل‌های دیگر است، زمانی که فشرده‌سازی gzip در این نوع فایل‌ها اعمال می‌شود، مزایای بیشتری ارائه می‌شود. فشرده سازی صفحه و اندازه CSS بین 60 تا 70 درصد با gzip امکان پذیر است. با این فرآیند، اگرچه سایت سریعتر است، اما CPU مورد استفاده بیشتر است. بنابراین، صاحبان سایت باید قبل از فعال کردن فشرده‌سازی gzip، بررسی کنند و مطمئن شوند که استفاده از CPU آنها پایدار است.

چگونه فشرده سازی gzip را فعال کنیم؟

Mod_gzip یا mod_deflate را می توان برای فعال کردن فشرده سازی gzip استفاده کرد. اگر بین دو روش توصیه می شود; mod_deflate. فشرده سازی با mod_deflate ترجیح داده می شود زیرا الگوریتم تبدیل بهتری دارد و با نسخه آپاچی بالاتر سازگار است.

در اینجا گزینه های فعال سازی فشرده سازی gzip آمده است:

  • با ویرایش فایل htaccess می توان فشرده سازی gzip را فعال کرد.
  • فشرده سازی Gzip را می توان با نصب افزونه هایی برای سیستم های مدیریت محتوا فعال کرد.
  • برای کسانی که دارای مجوز cPanel هستند می توانند فشرده سازی gzip را فعال کنند.
  • با میزبانی مبتنی بر ویندوز، فشرده سازی gzip را می توان فعال کرد.
فشرده سازی GZIP با htaccess

برای فعال کردن فشرده‌سازی gzip با تغییر فایل htaccess، کد باید به فایل htaccess. اضافه شود. توصیه می شود هنگام اضافه کردن کد از mod_deflate استفاده کنید. با این حال، اگر سرور صاحب سایت از mod_deflate پشتیبانی نمی کند. فشرده سازی Gzip را می توان با mod_gzip نیز فعال کرد. پس از اضافه شدن کد، تغییرات باید ذخیره شوند تا فشرده سازی gzip فعال شود. در مواردی که برخی از شرکت های هاستینگ اجازه فشرده سازی gzip را با استفاده از پنل نمی دهند، ترجیح داده می شود فشرده سازی gzip را با ویرایش فایل htaccess فعال کنید.

فشرده سازی GZIP با سی پنل

برای فعال کردن فشرده سازی gzip با cPanel، صاحب سایت باید مجوز cPanel داشته باشد. کاربر باید با استفاده از نام کاربری و رمز عبور خود وارد پنل هاست شود. فعال سازی را می توان از قسمت فعال سازی gzip در پایین حساب میزبانی صاحب سایت از طریق بخش Optimize Website تحت عنوان نرم افزار/سرویس ها تکمیل کرد. ابتدا باید روی دکمه های Compress All Content و سپس Update Settings به ترتیب کلیک کنید.

فشرده سازی GZIP با سرور ویندوز

کاربران سرور ویندوز باید از خط فرمان برای فعال کردن فشرده سازی gzip استفاده کنند. آنها می توانند فشرده سازی http را برای محتوای استاتیک و پویا با کدهای زیر فعال کنند:

  • محتوای ایستا: appcmd set config /section:urlCompression /doStaticCompression:True
  • محتوای پویا: appcmd set config /section:urlCompression /doDynamicCompression:True
چگونه تست فشرده سازی gzip را انجام دهیم؟

ابزارهایی وجود دارد که می توان از آنها برای تست فشرده سازی gzip استفاده کرد. وقتی از این ابزارها استفاده می شود، خطوطی که می توانند فشرده شوند، قبل از فعال کردن فشرده سازی gzip، یک به یک فهرست می شوند. با این حال، هنگامی که ابزارهای تست پس از فعال کردن فشرده‌سازی gzip استفاده می‌شوند، یک اعلان روی صفحه نمایش داده می‌شود که دیگر فشرده‌سازی انجام نمی‌شود.

می توانید به صورت آنلاین در وب سایت دریابید که آیا فشرده سازی GZIP با ابزار "تست فشرده سازی Gzip"، یک سرویس رایگان Softmedal، فعال است یا خیر. علاوه بر استفاده آسان و سریع، نتایج دقیقی را نیز به صاحبان سایت نشان می دهد. پس از اینکه لینک سایت به آدرس مربوطه نوشته شد، با زدن دکمه چک می توان فشرده سازی gzip را تست کرد.

gzip

gzip یک الگوریتم فشرده‌سازی داده است که برای کاهش حجم فایل‌ها و کاهش زمان انتقال این فایل‌ها در شبکه استفاده می‌شود. اصل عملکرد gzip بر پایه الگوریتم فشرده‌سازی Deflate است که از روش‌های فشرده‌سازی lossless استفاده می‌کند.

هنگامی که یک فایل با استفاده از gzip فشرده می‌شود، الگوریتم gzip به صورت دنباله‌ای از بیت‌ها فشرده شده اعمال می‌شود. این الگوریتم از مجموعه‌ای از ترکیبات همزمان و مجزای فشرده‌سازی، اعداد شناور 32 بیتی، المان‌های مرجع از متغیرهای گیفیکس، کد‌های تکراری و برتری و استانداردهای دیگر استفاده می‌کند تا حجم داده را به حداقل برساند.

تاثیر gzip در کاهش حجم فایل‌ها قابل توجه است. با فشرده‌سازی یک فایل با gzip، اغلب می‌توان حجم اولیه فایل را به یک سوم یا چهارم کاهش داد. این به معنای کاهش فضای ذخیره سازی و ترافیک در شبکه است که در نتیجه موجب افزایش سرعت بارگذاری و دانلود فایل‌ها می‌شود.

با استفاده از gzip، می‌توان فایل‌های مختلفی را فشرده کرد؛ از جمله فایل‌های متنی، فایل‌های HTML، فایل‌های CSS و فایل‌های جاوا اسکریپت. این فایل‌ها معمولاً حاوی کدها و داده‌هایی هستند که قابلیت فشرده‌سازی دارند.

الگوریتم gzip برای فشرده‌سازی بیت به بیت داده‌ها استفاده می‌شود. برای این کار، داده‌ها به بخش‌های کوچکتر تقسیم شده و سپس از الگوریتم فشرده‌سازی gzip به صورت جداگانه استفاده می‌شود. در پایان، این بخش‌ها با هم ترکیب می‌شوند تا فایل فشرده شده نهایی ایجاد شود.

استفاده از gzip برای فشرده‌سازی در وب بسیار رایج است. وب سایت‌هایی که gzip را اعمال می‌کنند، می‌توانند به صورت خودکار درخواست‌هایی که از مرورگر کاربر به سرور می‌رسند را فشرده کنند و در پاسخ به مرورگر به صورت فشرده ارسال کنند. این عمل باعث کاهش زمان لود صفحه و صرفه‌جویی در پهنای باند شبکه می‌شود.

گرچه gzip برای فشرده‌سازی lossless استفاده می‌شود، اما نمی‌تواند حجم داده‌هایی را که در حالت طبیعی قابل فشرده‌سازی نیستند (به عنوان مثال، فایل‌هایی که در هنگام فشرده‌سازی افزایش حجم می‌یابند) به حداقل برساند.

در نتیجه، gzip یک الگوریتم قوی و مؤثر برای فشرده‌سازی داده‌هاست که برای کاهش حجم فایل‌ها و افزایش سرعت ارسال و دریافت آن‌ها در شبکه استفاده می‌شود. با استفاده از gzip، می‌توان عملکرد وب سایت‌ها را به طور قابل توجهی بهبود بخشید.

نظرات
توجه: شماره موبایل وارد شده در وب سایت نمایش داده نمیشود
توجه: ایمیل وارد شده در وب سایت نمایش داده نمیشود

twitter facebook linkedin whatsapp telegram