دسته بندی ها
بررسی وضعیت کش (Google Cache Checker) وب سایت در گوگل
آدرس وب سایت یا صفحه ای از وب سایت را وارد نمایید
گوگل کش چیست؟
خزنده های گوگل به طور متناوب صفحات و سایت ها را بررسی می نمایند و در جستجوی صفحات تازه ایجاد شده یا بروز شده می باشند. این خزنده ها که وظیفه ایندکس و ارائه آن به موتور جستجوی گوگل را دارند تنها از اطلاعات سایت برای ارائه نتایج استفاده نمی نمایند بلکه آنها صفحات را در یک حافظه نهان یا کش ذخیره می کنند و آنان را در پایگاه داده ای به نام گوگل کش نگهداری می نمایند. از گوگل کش می توان برای بررسی ورژن های قدیمی وب سایت که به درستی لود نمی شدند و حتی رفع مشکل سایت ها در طی مراحل بهینه سازی سئو نیز استفاده نمود.
گوگل کش شامل صفحات html است که خزنده ها در زمان رویت سایت آنها را مشاهده و ذخیره نموده اند. این صفحات مشابه زمانی است که سایت در هنگام خزیدن بات گوگل مشاهده شده است اما همیشه به این صورت نمی باشد و دلایلی برای عدم تطابق نسخه کش شده با زمان خزش سایت وجود دارند که در ذیل ذکر شده اند.
چرا Google Cache مهم است؟
گوگل کش را عموما افرادی که در دنیای وب گشت و گذار می نمایند و تمایل دارند از صفحات قدیمی و غیر قابل استفاده یا صفحات مشکل دار بازدید به عمل آوردند، استفاده می کنند. البته از دید یک وب مستر دلایل دیگری نیز وجود دارد تا با گوگل کش آشنا شوید.
داشتن کش برای محتویات سایت این امکان را فراهم می آورد تا سایتی که دارای مشکل بوده و حتی لود نمی شود نیز قابل مشاهده باشد. همچنین از کش گوگل می توان برای فهمیدن نحوه ایندکس سایت، تشخیص مشکلات و رفع آن نیز استفاده نمود.
چگونه می توان زمان آخرین کش گوگل را مشاهده نمود؟
- افزونه Web Cache Viewer برای Chrome
- استفاده از خود وب سایت گوگل در قسمت جستجو
- استفاده از وب سایت های ابزار آنلاین کش گوگل مانند وب سایت وحید مجیدی
- و غیره ..
دلایل استفاده از کش گوگل به عنوان مالک وب سایت (وب مستر) کدامند
- بررسی محتوا های تکراری
- آیا گوگل برچسب اصلی (Canonical) را مشاهده می کند
- آیا انجام قوانین سئو، کارساز بوده است
- مراقب تغییرات سایت های رقیب باشید
- نسخه اخیر از سایت خود را بازیابی کنید
محدودیت های کش گوگل چیست؟
وگل کش می تواند اطلاعات مفیدی را ارائه دهد ولی دارای برخی محدودیت ها نیز می باشد:
1. گوگل کش زمان خزش را اعلام نمی کند.
2. بسیاری از متخصصین می گویند برای اینکه متوجه تعداد خزیدن بات گوگل شوید از کش گوگل استفاده نمایید. این مورد اشتباه بوده و یک باور غلط می باشد.
در این مورد جان مولر (یکی از کارمندان گوگل) طی یک توییت اعلام نموده است:
به طور کلی، گوگل هر بار که صفحه ای را می خزد، صفحه کش شده را به روز نمی کند. به خصوص زمانی که صفحه به طور قابل توجهی تغییر نمی کند، ممکن است فقط تاریخ قدیمی در آن نگهداری شود
در اینجا یک نکته مهم وجود دارد اگر به عنوان یک وب مستر به دنبال اطلاعاتی از قبیل تعداد خزش ها، بازه زمانی خزیدن سایت و حتی اینکه کدام بات گوگل وب سایت شما را می خزد، می باشید، این موارد را از کش گوگل نباید پیگیری نمایید. برای این منظور باید از ابزار گوگل سرچ کنسول استفاده کنید ولی، فقط می توان این اطلاعات را در سطح دامنه مشاهده نمود. سرچ کنسول تعداد خزیدن هر صفحه را مشخص نمی نماید.
چگونه می توان صفحات را از کش گوگل حذف کرد؟
گوگل کش بسیار مفید است. در زمان هایی که وبمستر می خواهد نسخه قدیمی تر وب سایت در سرور گوگل ذخیره نشود، یکی از راه های جلوگیری از کش شدن صفحات، استفاده از تگ های noindex و noarchive می باشد. همچنین میتوان مستقیماً از Google درخواست کرد URLها را از Google Cache حذف کند. برای انجام این کار می توان به گوگل سرچ کنسول مراجعه کرده و روی Removals در نوار کناری کلیک نمود. سپس روی New Request کلیک کرد. در این مرحله، با دو گزینه به نام های حذف موقت URL و پاک کردن URL کش مواجه خواهید شد.
1.حذف موقت به این معنی است که URL تا حدود شش ماه در نتایج جستجوی Google ظاهر نمی شود. کش نیز ناپدید خواهد شد. هنگامی که صفحه دوباره فعال شد، مجدد ایندکس میشود و در کش ذخیره می گردد.
2.پاک کردن URL کش دقیقاً همان موردی است که از اسم آن بر می آید. کش حذف خواهد شد، اما با خزیدن سایت، صفحه دوباره ذخیره می شود. این بهترین روش برای حذف نسخه قدیمی وب سایت می باشد. همچنین میتوان به گوگل اطلاع داد تا پس از هر بروز رسانی مجدد صفحه مورد نظر را کش کند.