دسته بندی ها
شاخص ترس و طمع رمز ارزها به همراه نمودار
شاخص ترس و طمع امروز رمزارزها
تاریخ: 1403/09/21 یا 2024/12/11
طمع / Greed
شاخص ترس و طمع چیست
شاخص Fear and Greed راهی برای شناسایی و ارزیابی احساساتی است که بازار رمز ارزها را به حرکت در میآورند که این احساس به صورت یک عدد بین صفر تا صد اندازه گیری میشود؛ ترس بیش از حد که با عدد پایین شناسایی میشود، علامت این است که سرمایه گذاران نگران شده و در حال فروش هستند؛ این میتواند سیگنال خرید برای تریدرها باشد. این شاخص از بین ۰ تا ۱۰۰ به این احساسات امتیاز میدهد.
معمولا ۰ تا ۵۰ برای ترس و ۵۱ تا ۱۰۰ برای طمع به کار میرود؛ هر سایت و اندیکاتوری که این احساسات را نشان میدهد، امتیازهای متفاوتی دارد. اما همه آنها در اصل یک کار را انجام میدهند.
احساسات بازار را به حرکت در میآورند؛ ترس قیمت را کاهش و طمع آن را افزایش میدهد. احساسات انسان غیرمنطقی است؛ زیرا بسیاری از مردم در شرایط خاصی، واکنش یکسانی دارند. این شامل تحلیل تکنیکال نیز میشود؛ استفاده از ابزارهایی مثل حجم و دیتاهای گذشته بازار، برای پیش بینی حرکات آینده قیمت.
بازه های عددی شاخص ترس و طمع به چه معناست
Extreme Fear : این عبارت مربوط به بازهی ۰ تا ۲۵ بوده و نشان دهندهی وجود ترس شدید در بازار است . بعضی از تحلیلگران تکنیکال این موقیعت را مناسب برای ورود به بازار می دانند .
Fear : این عبارت نیز زمانی نشان داده می شود که عدد نمودار بین بازهی ۲۵ تا ۵۰ بوده و بیانگر وجود ترس در بین سرمایه گذاران است .
Neutral : این عبارت متناظر عدد ۵۰ در نمودار می باشد و نشان دهندهی برابر بودن میزان ترس و طمع در بازار است .
Greed : زمانی که نمودار اعداد بین ۵۰ تا ۷۵ را نشان دهند ، شاهد این عبارت خواهیم بود و به معنی طمع سرمایه گذاران برای سود بیشتر می باشد .
Extreme Greed : این آخرین وضعیت نمودار و موربوط به بازهی ۷۵ تا ۱۰۰ می باشد که نشان دهندهی طمع شدید کاربران است . تحلیلگران تکنیکال در مورد ورود به بازار در این مقطع هشدار می دهند زیرا بخاطر طمع کاربران و هجوم آن ها به بازار قیمت ها بیش از حد بالا رفته و هر لحظه امکان ریزش وجود دارد .
اجزای شاخص ترس و طمع
جمعآوری دادهها برای این شاخص از پنج منبع زیر صورت میگیرد که هرکدام دارای وزنی متفاوت است. (این وزن به صورت درصد در هر فاکتور بیان میشود)
- نوسانات (۲۵٪)
در این فاکتور نوسانات فعلی و حداکثر مدنظر است. قیمت معاملات بیت کوین و مقایسه آن با مقادیر میانگین مربوط به معاملات در ۳۰ و ۹۰ روز گذشته نیز یک مورد نیاز به بررسی است، زیرا که افزایش غیرمعمول نوسانات نشانهای از بازاری اشباع از ترس است. - قدرت بازار / حجم (۲۵٪)
در این جز نیز اندازهی حجم و قدرت بازار فعلی (که با آخرین مقادیر میانگینهای ۳۰ و ۹۰ روزه مقایسه میشود) مورد بررسی قرار میگیرد. وقتی در تایم روزانه شاهد حجم بالای خرید در بازار صعودی هستیم، میتوان گفت که بازار بیش از حد حریص (صعودی) عمل میکند. - رسانههای اجتماعی (۱۵٪)
تعداد پستهایی که با هشتگهای متفاوت برای هر کوین در توئیتر منتشر میشود و سرعت بازخوردهایی که برای هر پست در یک بازهی زمانی مشخص دریافت میشود از عوامل این فاکتور شاخص هستند. نرخ بازخوردهای غیرمعمول و به تعداد زیاد باعث افزایش علاقهی عمومی به یک کوین میشود که به رفتاری حریصانه در بازار ختم خواهد شد. - نظرسنجیها (۱۵٪)
با استفاده از نظرسنجیهای هفتگی از سرمایهگذاران دربارهی اینکه بازار را چگونه ارزیابی میکنند، میتوان شمایی کلی از احساسات گروهی از سرمایهگذاران دریافت کرد. - تسلط (۱۰٪)
تسلط یک کوین، سهم یک ارز دیجیتال از کل بازار را نشان میدهد. به خصوص افزایش تسلط ارزش بازار بیت کوین ناشی از ترس و در نتیجه کاهش سرمایهگذاری بیش از حد بر روی آلتکوینها است و در واقع بیت کوین به پناهگاه امن ارزهای دیجیتال تبدیل شده است. از طرف دیگر، هنگامی که تسلط بیت کوین کم میشود، مردم با سرمایه گذاری بر روی آلت کوینهای پرخطر تر، حریصتر میشوند و رؤیای شانس خود را در حرکت صعودی بزرگ بعدی میبینند. به هر حال با بررسی تسلط آلت کوینها، میتوان گفت بیشتر شدن علاقهی عمومی به یک آلت کوین میتواند باعث به وجود آمدن رفتاری حریصانه (صعودی) در آن کوین به خصوص شود. - روندها (۱۰٪)
با بررسی جستارهای مختلف مربوط به بیت کوین در گوگل و تغییر حجم در این جستارها میتوان از دیدی دیگر به این روندهای احساسی در بازار نگاه کرد. برای مثال اگر از Google Trends برای کلمهی “Bitcoin” استفاده کنید، اطلاعاتی کاربردی دریافت نخواهید کرد. اما در صورت جست و جو کردن عبارت “ bitcoin price manipulation” (دستکاری قیمت بیتکوین) میشود دید که این جستار برای مثال در ماه گذشته به مقدار %۱,۵۵۰ رشد در تعداد جست و جوها داشته است، پس میتوان گفت که این مساله نشانهی ترس در بازار است.
مزایا و معایب شاخص Fear and Greed
طبق نظریههای علمی، طمع درست مثل عشق، قدرت تاثیرگذاری بر روی مغز را دارد؛ اثری که باعث میشود ما عقل سلیم و کنترل خود را کنار بگذاریم و تحریک شویم. با این که نتایج تحقیقات تایید شدهای از بیوشیمی طمع وجود ندارد، اما زمانی که بحث پول و انسانها به میان میآید، ترس و طمع میتوانند محرکهای قدرتمندی باشند.
بسیاری از صاحب نظران درباره کاربردی بودن شاخص ترس و طمع توافق نظر دارند. به سرمایه گذاران توصیه میشود که به منظور خرید در کف قیمت، شاخص ترس را نیز در نظر داشته باشند و برای این که بدانند ارزش یک رمز ارز در قیمتی بیش از ارزش واقعی خود قرار دارد یا خیر، اندیکاتور طمع را مد نظر قرار دهند.
آیا می تواند از شاخص حرص و طمع برای سرمایه گذاری طولانی مدت استفاده کرد؟
این شاخص در تجزیه و تحلیل طولانی مدت چرخه های بازار رمزنگاری به خوبی عمل نمی کند. در رالی های گاوی یا خرسی بازار ، چرخه های متعددی از ترس و حرص وجود دارد.
این شاخص بیشتر برای معامله گران نوسان گیری مفید است.برای سرمایه گذارانی که مایل به نگهداری هستند ، پیش بینی تغییر از بازار صعودی به بازار خرسی فقط از طریق این شاخص دشوار خواهد بود. برای به دست آوردن چشم انداز بلند مدت از قیمت یک دارایی و تغییرات آن ، باید جنبه های دیگر بازار را تحلیل کنید.
فومو و فاد چه نقشی در شاخص ترس و طمع دارند؟
دو اصطلاح مهم در دنیای کریپتوکارنسی وجود دارد که ارتباط مستقیم با عواطف انسانی دارد. فومو (FOMO) به معنی ترس از دست دادن به حالتی گفته میشود که قیمت یک ارز افزایشی است و سرمایهگذار برای اینکه از فرصت خرید جا نماند یا به اصطلاح فرصت سرمایهگذاری را از دست ندهد، اقدام به خرید میکند. فاد(FUD) از سوی دیگر به معنی شک و تردید در سرمایهگذاری است. همانطور که میتوانید حدس بزنید، این دو عامل انسانی مهم، قطعا در شاخص ترس و طمع ارز دیجیتال تاثیر مستقیم دارند.