دسته بندی ها
فال حافظ آنلاین به همراه صوت و تفسیر کامل
ای حافظ شیرازی! تو محرم هر رازی , تو را به خدا و به شاخ نباتت قسم می دهم که هر چه صلاح و مصلحت می بینی برایم آشکار و آرزوی مرا براورده سازی.
برای شادی روح حافظ، صلوات یا فاتحه ای نثار نماییم
فال حافظ آنلاین با تعبیر و تفسیر از دیوان حافظ
فال حافظ یکی از قدیمیترین و پرطرفدارترین فال در بین ما ایرانیان می باشد. در قدیم وقتی می خواستند فال حافظ بگیرند این کار را یکی از بزرگان به صورت انگشتی و با دست انجام می داد. انجام فال حافظ کار هر شخصی نبوده و فقط انسان های ویژه ای اقدام به گرفتن فال حافظ می کردند.
رفتن فال حافظ کار آسانی نیست. برای گرفتن فال حافظ و تعبیر و تفسیر آن یا به عبارت دیگر برای پیشگویی صحیح فال حافظ باید علم و سواد کافی داشت. مچنین انجام این کار نیاز به داشتن روحیه خاص و نشات گرفته از عرفان دارد.
فال حافظ اغلب برای موارد عاطفی و عشقی انجام می شود و تعبیر و تفسیر و توضیح این فال ها هم اکثرا بر همین مبنا می باشد. فال حافظ بر مبنای عرفان انجام می شود.
نیت برای فال حافظ
حتمأ شنیده اید که باید نیت کنید. تنها پس از نیت است که می توانید اقدام به گرفتن فال بکنید. بعد از نیت و خواندن فاتحه ای برای حافظ می توانید فال خود را بگیرید. بعد از گرفتن فال شروع به تفسیر فال می کنید. تفسیر فال حافظ بستگی به شرایط روحی و اعتقادی گیرنده فال دارد. چرا که اشعار حافظ معمولا مفاهیم و تفاسیر مختلفی دارد. اینکه کدام مفهوم را برای شعر تفسیر کنیم، بستگی به حالت روحی و اعتقاد ما به حافظ می باشد. البته گاهی اشعار واضح است و نشانه خوبی دارد. گاهی اوقات برخی فال ها با شرایط ما همخوانی نداشته یا بی مفهومند. در چنین شرایطی باید به بررسی تک تک کلمات بپردازید.
فال حافظ و شب یلدا
فال خوانی از دیوان حضرت حافظ یک سنت اجتماعی است. این سنت اجتماعی از زمان های قدیم به شکل های مختلف در میان مردم رواج داشته است. که در همه موارد حکایت از نیاز مردم به دانستن آینده و اتفاقات پیش روی خود دارد. تفال به دیوان حافظ، ریشه در فرهنگ و هنر مردم ایران زمین دارد و توسل به آن در غلبه بر حالت های مختلف روحی و روانی تأثیر بسیاری دارد. فال حافظ در بهبود روحیه فردی و اجتماعی، آرام بخشی، کاهش آشفتگی های روحی و پیشگویی بسیار موثر است.
اما به راستی راز ماندگاری این شاعر بزرگ چیست؟ چه چیزی باعث شده که ایرانیان از زمان های قدیم تا به امروز، همچنان فال حافظ را در کنار خود نگه دارند؟ از جمله رازهای ماندگاری تنوع شعرهای حافظ و عمیق بودن آن است. تنوع شعرها به گونه ای است که با گذشت زمان همچنان تازه است و کهنه نمی شود. روی سخن این شاعر بزرگ، با قومیت ها و نژادهای مختلف نیست، بلکه مخاطب آن همه مردم هستند. همین امر باعث محبوبیت شعرهای حافظ در کل جهان شده است.
زندگی نامه حافظ شیرازی :
خواجه شمسُ الدّینْ محمّدِ بن بهاءُالدّینْ محمّدْ حافظِ شیرازی (زادهٔ ۷۲۷ هجری قمری – درگذشتهٔ ۷۹۲ هجری قمری در شیراز)، مشهور به لِسانُ الْغِیْب، تَرجُمانُ الْاَسرار، لِسانُ الْعُرَفا و ناظِمُ الاُولیاء، شاعر فارسی زبان سده ی هشتم هجری قمری شیراز است.
تولد او را برخی از مورخان 717 هجری قمری و برخی دیگر 727 هجری قمری می دانند. برخی تخمین می زنند سال وفات حافظ نیز 792 هجری قمری بوده است.
خواجه شمس الدین محمد، حافظ شیرازی، از محبوب ترین شعرای ایران زمین است که با گذشت قرن ها، آثارش نه تنها در ایران بلکه در سراسر نقاط جهان به شهرت رسیده است. موضوع اشعار حافظ بسیار متنوع بوده و از شعرهای او در موسیقی سنتی ایرانی، هنرهای تجسمی و خوشنویسی استفاده می شود.
نام پدر وی، بها الدین و مادرش اهل کازرون بوده است. در خانواده ای از نظر مالی در حد متوسط جامعه ی زمان خویش متولد شده است. در نوجوانی قرآن را به چهارده روایت آن از بر کرده از این رو به حافظ ملقب شد.
خواجه شمس الدین محمد، حافظ شیرازی، از محبوب ترین شعرای ایران زمین است که با گذشت قرن ها، آثارش نه تنها در ایران بلکه در سراسر نقاط جهان به شهرت رسیده است. موضوع اشعار حافظ بسیار متنوع بوده و از شعرهای او در موسیقی سنتی ایرانی، هنرهای تجسمی و خوشنویسی استفاده می شود.
در نزد ما ایرانی ها، "حافظ شیرازی" داننده اسرار نهان و عالم غیب می باشد که هنگام مواجه شدن با مشکلات یا دو راهی های زندگی یا در مراسم های مختلف ملی به او مراجعه کرده و تفال می زنیم و از شعرهای آن استفاده می کنیم.
غزلیات حافظ شیرازی
حافظ شیرازی را چیره دست ترین غزل سرای زبان فارسی می دانند. نوآوری اصلی حافظ در تک بیت های درخشان، مستقل و خوش مضمون است که سروده است. موضوع غزل وصف معشوق، می، و مغازله است و غزل سرایی را باید هنری دانست ادبی، که درخور سرود و غنا و ترانه پردازی است.
با آنکه حافظ غزل عارفانه ی مولانا و غزل عاشقانه ی سعدی را پیوند زده، نوآوری اصلی او در تک بیت های درخشان، مستقل، و خوش مضمون فراوانی است که سروده است. استقلالی که حافظ از این راه به غزل داده به میزان زیادی از ساختار سوره های قرآن تأثیر گرفته است، که آن را انقلابی در آفرینش اینگونه شعر دانسته اند.
گرایش حافظ به شیوه ی سخن پردازی خواجوی کرمانی و شباهت شیوه ی سخنش با وی مشهور است. او از مهمترین اثر گذاران بر شاعران بعد از خود شناخته می شود. حافظ از مهمترین اثرگذاران بر شاعرانِ فارسی زبانِ پس از خود شناخته می شود. در سده های هجدهم و نوزدهم میلادی اشعار او به زبان های اروپایی نیز ترجمه شد و نامش به محافل ادبی جهان غرب نیز راه یافت. هر ساله در تاریخ 20 مهرماه مراسم بزرگداشت حافظ در محل آرامگاه او در شیراز با حضور پژوهشگران ایرانی و خارجی برگزار می شود.
در دوران امارات شاه شیخ ابواسحاق به دربار راه پیدا کرده و علاوه بر شاه اسحاق در دربار شاهان آل مظفر به نام شاه مبارزالدین، شاه شجاع، شاه منصور و شاه یحیی راه داشته است.
آثار حافظ :
دیوان حافظ شامل 500 غزل، 42 رباعی و چندین قصیده می باشد که در طول 50 سال سروده است. از آن جایی که حافظ تنها در لحظاتی که خاص و الهام بخش بود به سرودن اشعارش می پرداخت، به طور متوسط در هر سال فقط 10 غزل سروده و تمرکز او خلق اثری شایسته مقام واقعی معشوق بوده است. تاکنون بیش از چهارصد بار به اشکال مختلف به زبان فارسی و زبان های دیگر در دنیا به چاپ رسیده است.