
لیست صرافی های مجاز سراسر کشور
در صورتی که صاحب این نوع کسب و کار هستید و نام شما در لیست فوق وجود ندارد و یا اطلاعات شما نیاز به اصلاح دارد, لطفا با ما تماس بگیرید
صرافی
صرافی( به انگلیسی بریتانیایی bureau de change و به انگلیسی آمریکایی currency exchange) در لغت به معنای داد و ستد انواع پول است. پیدایش آن به عنوان یک حرفه را میتوان ناشی از نیاز مردم به تعیین و صحت وزن و عیار مسکوکات گوناگونی دانست که در قرون پیشین رواج داشتند و ناآگاهی از وزن و عیار صحیح آنها میتوانست زیان بار باشد. صرافی ریشه بانکداری مدرن امروزی است
تاریخچه صرافی
تاریخ صرافی به زمانهای قدیم بازمیگردد. در کتاب مقدس به صرافی اشاره شدهاست. در زمان معبد دوم اورشلیم در حیاط معبد تعداد زیادی افراد به شغل صرافی اشتغال داشتند. این افراد پولهای رومی و یونانی که دارای عکس خدایان آنها بود با پول یهودی که تنها پول قابل استفاده در معبد بود تعویض میکردند. عیسی مسیح در انجیل چهارگانه با این صرافان به شدت برخورد میکند و آنان را کسانی میداند که خانه خدا را تبدیل به لانه دزدان کردهاند.
در زمانهای قرون وسطی در اروپا بیشتر شهرها دارای واحد پولی خود بودند که دارای نقش حاکم آن شهر بود. وقتی یک غریبه وارد شهر میشد مجبور بود پول همراه خود را با پول آن شهر تعویض کند. صرافان در این زمان این پول خارجی را محک میزدند و آن را با پول محلی عوض میکردند. بیشتر انتقالهای وجه بزرگ با سکه انجام نمیشد و تنها به وسیله صراف از حساب یک نفر به حساب فرد دیگر منتقل میشد.
انواع صرافی
صرافی نوع اول: این نوع صرافی، صرفا به خرید و فروش نقدی ارز و طلا و نقره می پردازد و انجام سایر معاملات ارزی برای این نوع صرافی ها، ممنوع و غیر قانونی بود.
صرافی نوع دوم: صرافی هایی که علاوه بر کار های فوق، به نقل و انتقال ارز نیز می پردازند، جز صرافی های نوع دوم محسوب می شوند. این نوع عملیات مربوط به حواله های ارزی می باشد که از طریق بانک و موسسات اعتباری که مجوز فعالیت از بانک مرکزی دارند، به انجام فعالیت می پردازند.