دسته بندی ها
مشخصات و خواص عرق گیاه اسطوخدوس
عرق گیاه اسطوخدوس
طبیعت عرق گیاه اسطوخدوس : گرم
خواص: عرق گیاه اسطوخدوس
انواع سردرد، سرگیجه، لرزش بدن، عصبانیت، ضربه های مغزی فراموشی و درمان نقرس، خواب آور، رفع عفونت مجاری تنفسی
اسطوخدوس یکی از گیاهان بومی آفریقا و مناطق کوهستانی مدیترانه است که دارای خواص دارویی بسیاری است و برای مصارف آرایشی نیز از آن استفاده میشود. خوردن روغن ضروری اسطوخدوس، در مقایسه با مصرف گیاهی آن، برای بدن مضر است و به نوعی حالت سمی به همراه دارد. حالتی سمی دارد. در ادامه به معرفی اسطوخدوس و خواص اسطو خدوس خواهیم گرداخت.
نام و مزاج اسطوخدوس
مزاج اسطوخدوس دارویی گرم و خشک (درجه دو) است.
معرفی اسطوخدوس
- اسطو خدوس یکی از خوشبو ترین گیاهان دارویی در جهان محسوب می شود که در مناطق مختلفی از ایران، هند، چین، انگلیس و کانادا به صورت خودرو رشد می کند.
- اسطو خدوس گیاهی چند ساله به شکل بوته کوچک به بلندی نیم متر و بسیار پرشاخه است. این گیاه دارای ساقههای آن ۴گوشه، برگهای کشیده و متقابل، پوشیده از کرک سفید پنبهای میباشد.
- اسطوخدوس گلهای کوچک خوشهای آبی یا قرمز سیر تا بنفش دارد و ارتفاعش در حدود ۳۰ تا ۶۰ سانتیمتر است.
- برگش شبیه برگ صعتر و از آن درازتر و باریکتر است. ساقهاش واحد و باریک و بیشاخ و در قد کمتر از شبری است.
- قبهٔ آن متراکم از اجزاء شبیه به جو، بیتخم و مایل به سرخی، تندطعم و با اندک تلخی است.
- از سرشاخه گلدار و یا گل اسطو خدوس باید استفاده کرد.
- پیشینه گیاه اسطوخدوس در منطقه خاورمیانه و هند فعلی به حدود ۲۵۰۰ سال پیش برمیگردد. مردم اسطوخودوس را گیاه مقدسی میدانستند
خواص اسطو خدوس
- اسطوخدوس گیاهی آرامبخش است و برای درمان انواع سردردها و رفع بیخوابی موثر است.
- خاصیت ضدعفونی قوی دارد، از این رو برای زخمها و جراحات می توان از آن استفاده کرد.
- از دیگر خواص اسطو خدوس میتوان به این اشاره کرد که مقوی معده است و کرمهای روده را از بین میبرد.
- یکی دیگر از خواص اسطو خدوس آن است که برای برطرف کردن زردی مفید است.
- در رفع فراموشی و تقویت حافظه موثر است و این یکی دیگر از خواص اسطو خدوس است.
- مصرف خوراکی و موضعی این گیاه علاوه بر آنکه موجب تقویت عملکرد دستگاه عصبی بدن می شود می تواند بسیاری از اختلال ها و بیماری های جسمی مانند اسپاسم های عضلانی، ضعف عمومی و بی خوابی را درمان کند
- دمنوش آن توسط بسیاری از درمانگران شیوه های درمانی طب مکمل برای درمان سردرد به ویژه سردردهای میگرنی کاربردی اعجاب انگیز دارد.
- برای رفع بیخوابی یک قطره از روغن اسطوخودوس را روی یک تکه پنبه بچکانید و آنرا داخل بالش خود قرار دهید خواب مطبوعی برای شما می آورد
- این گیاه دارویی درمان کنده رماتیسم ، آرتروز و نقرس است. برای این منظور کمپرس آنرا بر روی عضو مورد نظر بگذارید و یا اینکه ۲ قطره روغن آنرا با یک قاشق روغن بادام و یا روغن زیتون مخلوط کرده و عضو دردناک را با آن ماساژ دهید.
- برای برطرف کرده سوء هاضمه یک قطره اسانس اسطوخدوس را در یک لیوان آب نیم گرم ریخته و یا یک فنجان از دم کرده آن را بنوشید .
- برای برطرف کردن بوهای نامتناسب در منزل چند قطره روغن اسطوخودوس را در آب ریخته و بگذارید به آرامی بجوشد عطر مطبوعی را در هوا پخش می کند
- گیاه اسطوخدوس برای مصارف پوست و زیبایی کاربرد دارد و معمولا برای تولید رایحهی خوش و شامپوها بهمنظور پاکسازی پوست استفاده میشود
موارد منع مصرف اسطوخدوس
- افراد صفراوی با ملاحظه طبیب باید از آن استفاده کنند. ایجاد تشنگی میکند و زیادهروی در مصرف آن برای ریه مضر است.
شیوه استفاده از اسطوخدوس
- از آنجا که بسیار لطیف و ضعیف است، جوشاندن و کوبیدن زیاد آن باعث از بین رفتن خاصیتش میشود.
- دمنوش: حدود ۵ گرم سرشاخه گلدار و یا گل این گیاه را در یک لیتر آبجوش ریخته و بمدت ۱۰ دقیقه دم کنید . مقدر مصرف این دم کرده ۴-۳ فنجان در روز است .
- کمپرس: ۳۰ گرم گل و یا سرشاخه گلدار این گیاه را با یک لیتر آبجوش مخلوط کرده و بمدت ۱۰ دقیقه دم کنید.
نتیجه
همانطور که گفته شد، اسطوخدوس یکی از گیاهان مشهور با خواص دارویی و درمانی است که در طب سنتی بر استفاده زا ان تاکید زیادی شده است. در این مقاله در خصوص طبع و خواص اسطو خدوس نکاتی گفته شد. امیدواریم که استفاده از این مقاله شما را به خوبی با گیاه اسطو خدوس آشنا کرده باشد.