آیا میدانید: که لاکپشت در بين جانوران جهان ، طولاني ترين عمر را دارد و ممکن است تا ١٥٠ سال عمر کند ؟
logo

مشخصات و خواص عرق گیاه بابا آدم


نام گیاه دارویی مورد نظر را وارد کنید

عرق گیاه بابا آدم

طبیعت عرق گیاه بابا آدم : سرد

خواص: عرق گیاه بابا آدم

ادرار آور، قند خون، گلو درد و سرماخوردگی، ضد عفونی کننده، ریزش مو، اگزما، سرگیجه و رماتیسم

بابا آدم که فیل گوش و آراقیطون نیز نامیده می‌ شود؛ گیاهی است با طبع سرد و خشک، علفی و دوساله که ارتفاع ساقه آن تا ۱/۵ متر می‌رسد. ساقه آن که شبیه پوست مار و پوشیده از کرک‌های خشن و زبر است. برگهای آن بسیار بزرگ و پهن به حالت افتاده بر روی ساقه قرار دارد.

رنگ برگ‌ها در قسمت چسبیده به ساقه سبز  کم رنگ و هر چه بطرف انتهای برگ نزدیک‌تر می‌شویم تیره‌تر می‌شود. ریشه گیاه دراز و دوکی شکل و مانند هویج به ضخامت انگشت دست بوده و دارای مقدر زیادی کربنات پتاسیم و نیترات پتاسیم است. پوست ریشه بابا آدم قهوه‌ای، مغز آن سفید و طعم آن کمی شیرین است ولی بوی تهوع آوری دارد. میوه آن پس از رسیدن به صورت فندقه ای با ۳ یا ۴ سطح و به رنگ زرد حنایی ظاهر می‌شود.

این گیاه به حالت وحشی در دشت‌ها و نواحی معتدل و مرطوب و سایه در اروپا و آسیا می‌روید.

خواص گیاه دارویی بابا آدم

  1. بهترین تصفیه کننده خون است. خون را تمیز کرده و سموم را از بدن خارج می کند.
  2. جوش‌های صورت و کورک را برطرف می‌کند.
  3. ادرار آور و معرق است.
  4. سیستم لنف بدن را تمیز می‌کند.
  5. بیماری‌های پوستی نظیر اگزما، پسوریازیس، گل مژه و زخم‌ها را برطرف می‌کند.
  6. تورم را از بین می‌برد.
  7. تقویت کننده بدن است.
  8. جوشانده برگ‌های بابا آدم را در معالجه سرگیجه و رماتیسم به کار می‌برند.
  9. جوشانده تخم بابا آدم ضد عفونی کننده است.
  10. در معالجه ذات الریه به کار می‌رود.
  11. تب حاصل از بیماری مخملک را برطرف می‌کند.
  12. در معالجه یبوست موثر است.
  13. نقرس را برطرف می‌کند.
  14. درد سیاتیک را آرام می‌کند.
  15. در بر طرف کردن کمر درد موثر است.
  16. آب آوردن بدن را درمان می‌کند.
  17. هضم غذا را تسریع می‌کند.
  18. کهیر را برطرف می‌کند.

موارد منع مصرف

  • زیاده روی مصرف بی رویه باباآدم موجب اختلالات بینایی می‌شود.
  • افرادی که دارای فشار خون پایینی هستند باید در مصرف بابا آدم احتیاط نمایند.

شیوه استفاده

  • ریشه بابا آدم را له کرده و یا بجوشانید و آن را روی کورک یا اگزما بمالید تا آن را برطرف کند.
  • برای جلوگیری از ریزش مو و تقویت آن جوشانده غلیظ ریشه بابا آدم را به سر بمالید.
  • دمنوش: ۵ گرم از ریشه آسیاب گردد سپس با ۲۵۰ میلی لیتر آب جوشانده به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه خیس بخورد. روزی ۳ مرتبه از این دمنوش میل کنید.
  •  ۳۰ گرم ریشه بابا آدم را با مقدار مساوی آن شیرین بیان در یک لیتر آب جوش ریخته و به مدت نیم ساعت دم کنید. این دم کرده تصفیه کننده خون است. برای این منظور از این دم کرده به مقدار سه فنجان در روز بنوشید.

عرق گیاه بابا آدم

عرق گیاه بابا آدم یک ماده طبیعی است که از گیاه بابا آدم یا به علت نام علمیش Datura stramonium (با نام‌های دیگر از جمله جوانسوز و چشم عوض) استخراج می‌شود. این گیاه در مناطق گرم و معتدل جهان یافت می‌شود و در بسیاری از کشورها به عنوان یک گیاه علف‌زایی شناخته می‌شود. عرق بابا آدم معروف به خواص دارویی خود است و در طب سنتی بسیاری از کشورها به عنوان یک داروی تقویت کننده و آرامبخش استفاده می‌شود.

استفاده از عرق گیاه بابا آدم درمانی برای برخی از بیماری‌ها مانند آسم، برونشیت، آرتریت و دردهای روماتیسمی معروف است. در طب سنتی، عرق گیاه بابا آدم به عنوان یک آنتی اسپاسموتیک عمل می‌کند و عملکرد عضلات صاف را کنترل می‌کند. همچنین، مصرف عرق بابا آدم به عنوان یک مسکن قدرتمند درد و بهبود خواب‌آلودگی معروف است.

عرق گیاه بابا آدم دارای ترکیبات شیمیایی مانند هیوسکوسورین، سکوتیامین، و تروپانین است که به عنوان آنتی‌کولینرژیک عمل می‌کنند و باعث موجبات حالت تهوع، تشنج و ترک بدن می‌شوند. به علت این خواص، عرق بابا آدم به عنوان ماده‌ای مخدر و معتاد کننده شناخته می‌شود و در برخی کشورها وابستگی ایجاد می‌کند.

در کشورهایی که استفاده مداوم از عرق بابا آدم معمول است، تدابیری برای کنترل مصرف آن وجود دارد. این شامل راهنمایی های در مورد دوز مصرف، تاثیرات جانبی و راهکارهای در صورت ایجاد وابستگی می‌باشد. همچنین، استفاده از عرق بابا آدم در بیمارانی که دارای بیماری های قلبی، کبدی یا کلیه هستند، توصیه نمی‌شود.

به طور کلی، استفاده از عرق بابا آدم باید تحت نظارت یک متخصص درمانی صورت گیرد. مصرف طولانی مدت این دارو باعث می‌شود بدن به آن عادت کند و مصرف ناگهانی آن منجر به عوارض جانبی جدی مانند تشنج یا دردهای حاد شود. بنابراین، برای استفاده از این دارو باید به طور دقیق دستورات پزشک را رعایت کرد و نباید بیش از حد مصرف شود.

twitter facebook linkedin whatsapp telegram