آیا میدانید: که لاشخورها قادر به ديدن يک موش کوچک از ارتفاع ٤ کيلومتري مي باشند ؟
logo

مشخصات و خواص عرق گیاه شنبلیله


نام گیاه دارویی مورد نظر را وارد کنید

عرق گیاه شنبلیله

طبیعت عرق گیاه شنبلیله : گرم

خواص: عرق گیاه شنبلیله

برطرف کننده قند خون، چاق کننده، درمان کم خونی، تقویت موی سر، از بین برنده نرمی استخوان

معرفی گیاه دارویی شنبلیله

  • ارتفاع این گیاه ۶۰ تا ۹۰ سانتی‌متر بوده و دارای برگ‌های سبز، گل‌های سفید کوچک و غلاف‌هایی حاوی دانه‌های قهوه‌ای طلایی است.
  • گیاهی است که عموما در نواحی اطراف دریای مدیترانه و جنوب آسیا رشد می‌کند و در کشورهای هند، چین، پاکستان، ایتالیا، مصر، یونان و … به وفور یافت می‌شود. همچنین از گیاهان بومی کشور ایران به شمار می‌آید.
  • شنبلیله دارای مزاج گرم و خشک است.

خواص شنبلیله

  1. تقویت قلب
  2. بهبود سرفه‌های مزمن و گلودرد.
  3. ضد سرطان
  4. درمان تب و برونشیت
  5. کاهش قند خون
  6. درمان یبوست، بیماری‌های التهابی روده
  7.  تسکین دردهای عضلانی و بیماری‌های التهاب مفصلی.
  8.  درمان سردردهای میگرنی
  9. استفاده از پودر تخم شنبلیله یکی از بهترین راه‌های درمان مشکلات پوستی نظیر آکنه، اگزما، جوش، سوختگی و پرپشت شدن موها است.
  10. این گیاه به عنوان یک درمان طبیعی برای بیماری آسم در طب سنتی کاربرد دارد.
  11. دانه‌های این گیاه، خواص مشابه هورمون جنسی استروژن دارند. به همین دلیل به افزایش میل جنسی و کاهش گرگرفتگی‌ها و نوسانات خلقی ناشی از یائسگی و سندروم پیش از قاعدگی کمک می‌کنند.
  12. به مادران شیردهی که می‌خواهند شیری بیشتری داشته باشند، توصیه می‌شود که روزی سه مرتبه و حداقل ۵۰۰ میلی‌گرم تخم شنبلیله مصرف کنند.
  13. تخم این گیاه، نوعی آنتی اکسیدان است. نه تنها سموم بدن را از بین می‌برد بلکه از عفونت‌هایی که منجر به بوی بد می‌شود نیز جلوگیری می‌کند.
  14. خوردن خود شنبلیله و دانه آن برای بادی که در شکم در گرفته و نیز برای گوشت آوردن و چیزهای سردی که در بندها است مفید است.
  15. هنگامی که افراد به تسکین سوزش معده فکر می‌کنند، معمولا درمان‌های بسیار زیادی که به ذهنشان می‌رسد. اما تخم شنبلیله یکی از بهترین درمان‌ها است که باعث افزایش رفلکس اسید معده نیز نمی‌شود.

موارد منع مصرف

  • به دلیل اثرات هورمونی و ایجاد انقباضات رحمی، بایستی از مصرف بیش از حد این گیاه دارویی در دوران بارداری خودداری شود.
  • بیماران مبتلا به دیابت یا مرض قند که تحت درمان‌های دارویی هستند، بایستی در مصرف شنبلیله به ویژه تخم آن با احتیاط عمل کنند.
  • زمانی که از آن به صورت موضعی و بر روی پوست استفاده می‌کنید، مراقب جوش‌ها یا حساسیت‌های پوستی باشید.

شیوه استفاده

  • ۱-۲ قاشق چای‌خوری دانه شنبلیله را ۳ مرتبه در روز به همراه چای سبز دم کنید و بعد از آن به همراه ۱ قاشق چای‌خوری عسل و کمی آب لیموترش تازه میل نمایید تا تب‌تان کاهش یابد.
  • یک قاشق چای خوری تخمه شنبلیله را دم کنید و بعد از ۶ الی ۸ ساعت بنوشید. تخمه شنبلیله را در چای هم می‌توانید اضافه کنید.
  • ابتدا یک قاشق چایخوری تخم شنبلیله را در آب بخیسانید. بعد بگذارید یک شب بماند و صبح روز بعد آن را از آب خارج کنید و نهایتا تخم شنبلیله را بجوید.

عرق گیاه شنبلیله

عرق گیاه شنبلیله یکی از گیاهان طبیعی است که مورد استفاده در طب سنتی به عنوان دارویی معروف است. این گیاه معمولاً در مناطق گرم و خشک یافت می‌شود و به علت خواص دارویی که دارد، در تسکین برخی از بیماری‌ها از قبیل آسم و عفونت‌های تنفسی به عنوان تقویت کننده سیستم ایمنی بدن استفاده می‌شود.

عرق گیاه شنبلیله شامل ترکیباتی نظیر گلیکوزیدها، ساپونین‌ها، تانن‌ها و گوگرد است. این ترکیبات طبیعی درمانی ممکن است به عنوان ضد التهاب‌ها، ضدقارچ‌ها، و ضد میکروب‌ها عمل کنند. همچنین، عرق شنبلیله شامل مواد کانسونتره می‌شود که برای تسکین علائم التهاب مفصل و آرتروز کاربرد دارد.

خواص دیگر عرق گیاه شنبلیله عبارت‌اند از:

1. کاهش التهاب و دردهای مربوط به التهابات مفاصل.

2. بهبود عملکرد ریه‌ها و کاهش علائم آسم و برونشیت.

3. حفظ تعادل آنتی‌اکسیدان در بدن و جلوگیری از آسیب‌های اکسیداتیو.

4. تسکین دردهای منجر به سنگ کلیه.

5. کاهش علایم آنفولانزا و سرماخوردگی.

6. تسکین دردهای مربوط به کمردرد و آرتروز.

7. بهبود عملکرد گوارش و تسکین ترشحات معده.

8. کاهش سردردهای ناشی از میگرن.

9. برطرف کننده کم‌خونی و ترویج تشکیل هموگلوبین.

10. تسکین علائم آسیب‌های پوستی مختلف مانند آفتابسوختگی و خارش.

با این حال، ممکن است برخی از افراد دچار حساسیت به این گیاه شوند و عوارض جانبی نظیر حساسیت پوستی، اسهال و تهوع داشته باشند. به همین دلیل، قبل از استفاده از عرق شنبلیله، بهتر است با پزشک معالج خود مشورت کنید.

برای استفاده از عرق گیاه شنبلیله، می‌توانید مقداری از آن را با آب ترکیب کرده و به صورت نوشیدنی مصرف کنید. همچنین، می‌توانید از عرق شنبلیله در قالب قرص یا کپسول استفاده کنید. هر چند که همه این روش‌ها برای همه افراد مناسب نیستند و برخی از موارد نیاز به راهنمایی پزشک خواهد داشت.

نظرات
توجه: شماره موبایل وارد شده در وب سایت نمایش داده نمیشود
توجه: ایمیل وارد شده در وب سایت نمایش داده نمیشود

twitter facebook linkedin whatsapp telegram