آیا میدانید: که کانگوروها قادرند ٣ متر به سمت بالا و ٨ متر به سمت جلو بپرند ؟
logo

مشخصات و خواص عرق گیاه علف چای (گل راعی)


نام گیاه دارویی مورد نظر را وارد کنید

عرق گیاه علف چای (گل راعی)

طبیعت عرق گیاه علف چای (گل راعی) : گرم

خواص: عرق گیاه علف چای (گل راعی)

ضد افسردگی، ضد میکروب، ضد سوختگی، التهام مثانه، ضد شب ادراری، ترش کردن معده

گل راعی، گل هزار چشم، هوفاریقون از نام‌های دیگر علف چای است.

مزاج علف چای در طب سنتی ایرانی گرم است.

معرفی علف چای

  • علف چای گیاهی علفی و دائمی است که ارتفاع آن به یک متر می‌رسد.
  • دارای بوی بسیار معطر و در زمان گلدهی بسیار زیبا است.
  • ساقه‌های این گیاه به تعداد زیاد و منشعب و برگ‌ها متقابل، بیضوی و دراز هستند. همچنین روی ساقه دو خط نسبتاً برجسته قرار گرفته است.
  • گل‌ها به‌صورت گل‌ آذین دیهیم، به رنگ زرد زیبا و به تعداد زیادند که به گیاه زیبایی خاصی می‌بخشند.
  • در کناره‌های گلبرگ زرد رنگ نقاط تیره به رنگ قرمز مایل به قهوه‌ای دیده می‌شود که از خصوصیات بارز این گیاه است. این نقاط فضاهایی هستند که حاوی مواد مؤثر گیاه (هیپریسین و ترکیبات وابسته) است.

خواص علف چای

  1.  خواص علف چای در استفاده‌های کلینیکی به‌عنوان ضد افسردگی، ضد اضطراب، بی‌خوابی، بدخوابی، احساس بی‌ارزشی، بی‌اشتهایی، خونسردی و بی‌احساسی، افسردگی‌های فصلی (مانند پاییز، زمستان و یا سستی در بهار و تابستان) استفاده کرد.
  2.  می توان از خواص علف چای به ضد ویروس آنفولانزا تیپ‌های A و B، ویروس تبخال نوع ۱ و ۲، ویروس وزی‌کولیا استوماتیتیس و ویروس ایدز (HIV) اشاره کرد.
  3. به عنوان ضدالتهاب و ورم برونش‌ها و دستگاه تناسلی ادراری بوده و در درمان آسیب مجاری صفرا، التهاب مثانه، سرماخوردگی معمولی، ترش کردن، خونریزی، میگرن، سردرد، سیاتیک و زخم معده استفاده می‌شود.
  4. روغن این گیاه جهت بهبود زخم، سوختگی، آفتاب سوختگی، زونا، درد و آسیب عصبی. همچنین در نورالژی، هموروئید، آسیب‌های ناشی از ضربه، بیماری لثه، درد پس از کشیدن دندان مفید است.

موارد منع مصرف علف چای

  •  در صورت مصرف زیاد گل راعی و یا داروهای مشتق شده از آن باید از قرار گرفتن در معرض نور شدید آفتاب خودداری شود.
  • بهتر است در دوران بارداری و شیردهی بدون تجویز پزشک مصرف نشود.

شیوه استفاده علف چای

  • گل‌های خشک شده این گیاه را می‌توان به مقدار ۲ تا ۴ گرم به‌صورت دم‌ کرده یا جوشانده تا سه بار در روز (جمعاً ۶ تا ۱۲ گرم در روز) مصرف کرد.
  • تنتور: ۳ تا ۶ میلی لیتر تا سه بار در روز (جمعا ۹ تا ۱۸ میلی لیتر در روز) توصیه می‌گردد.

عرق گیاه علف چای (گل راعی)

عرق گیاه علف چای، که با نام علمی گل راعی نیز شناخته می‌شود، یکی از گیاهان دارویی معروف است که در بسیاری از فرهنگ‌ها به عنوان چای تحسین شده است. این گیاه در کشورهای مختلف به صورت خودرو و یا کشت شده یافت می‌شود و از قدیم الایام برای فواید بی‌شماری استفاده می‌شود. علف چای دارای خواص ضدعفونی‌کننده، ضد التهابی و ضد‌تلخی است که به عنوان یک درمان طبیعی استفاده می‌شود.

یکی از خصوصیات منحصربه‌فرد علف چای، ترکیبات فیتوشیمیایی آن است. این گیاه محتوی کاتچین‌ها و قندهای گیاهی به نام پلیفنول‌ها است که فعالیت آنتی‌اکسیدانی قوی دارند. تحقیقات نشان داده است که علف چای می‌تواند در مبارزه با سرطان، کاهش فشار خون، کاهش درد عضلانی، کاهش قند خون و بهبود سیستم ایمنی بدن موثر باشد.

علاوه بر این، عرق گل راعی دارای خواص ضد‌عفونی کننده است. از آنجا که علف چای دارای اثرات ضد‌باکتری است، می‌تواند در درمان عفونت‌های قارچی و باکتریایی موثر باشد. همچنین، مصرف علف چای به عنوان یک گیاه ضد‌ویروسی در برخی از موارد نیز پیشنهاد شده است.

یکی دیگر از خواص علف چای، تسکین آلرژی‌ها و التهابات است. تحقیقات نشان می‌دهد که مواد فعال علف چای می‌توانند عامل‌های التهابی مانند هیستامین را کاهش دهند و علایم آلرژی را کاهش دهند.

علاوه بر این، علف چای می‌تواند در درمان بیماری‌های مربوط به دستگاه گوارش مفید باشد. آنتی‌اکسیدان‌ها و تاثیرات ضد‌التهابی علف چای می‌تواند در درمان مشکلات معده و روده مانند یبوست، عفونت هلیکوباکترپیلوری و سنگ کیسه صفرا کمک کند.

در نتیجه، عرق گیاه علف چای (گل راعی) به عنوان یک گیاه دارویی بسیار موثر شناخته شده است که به عنوان یک چای طبیعی و با خواص ضدعفونی‌کننده، ضد‌التهابی و ضدتلخی مورد استفاده قرار می‌گیرد. با توجه به خصوصیات فیتوشیمیایی و تأثیرات آن بر روی سلامتی، استفاده از علف چای می‌تواند بهبود وضعیت عمومی بدن و سیستم ایمنی را تقویت کند.

نظرات
توجه: شماره موبایل وارد شده در وب سایت نمایش داده نمیشود
توجه: ایمیل وارد شده در وب سایت نمایش داده نمیشود

twitter facebook linkedin whatsapp telegram