آیا میدانید: که نخستين رماني که توسط ماشين تايپ نوشته شد، تام ساير بود ؟
logo

مشخصات و خواص عرق گیاه مارچوبه


نام گیاه دارویی مورد نظر را وارد کنید

عرق گیاه مارچوبه

طبیعت عرق گیاه مارچوبه : گرم

خواص: عرق گیاه مارچوبه

رفع کم‌ خونی،  تسکین نفخ قبل از قاعدگی، کاهش خطر بیماری های مزمن سلامت از جمله دیابت نوع ۲

مارچوبه در طب سنتی، طبعی گرم و خشک دارد.

معرفی مارچوبه

  • مارچوبه گیاهی گل‌دار از خانواده آسپاراگوس‌ها محسوب می‌شود. این گیاه بیشتر در مناطق اروپا، آفریقای شمالی و غرب آسیا می‌روید.
  • اولین شواهد برای استفاده دارویی از این گیاه به ۵۰۰۰ سال پیش بر می‌گردد جایی که کاهن‌های مصری از این گیاه برای درمان بیماری‌های کارکنان قصر استفاده می‌کردند.
  •  از جمله سبزی‌هایی است که در تمام دنیا در فصل بهار برداشت می‌شود. البته زمان برداشت آن در مناطق آب و هوایی مختلف، متفاوت است.
  • کشت کم این محصول در ایران باعث شده که نوعی خوراکی گران قیمت به حساب بیاد. این گیاه نسبت به سبزی‌های هم‌خانواده خود به علت کمیاب بودن قیمت بالایی دارد.
  • برگ‌های آن فلسی شکل بوده که از کنار آن‌ها شاخه‌هایی باریک و دراز و سبز رنگ بصورت دسته‌های ۳ تا ۸ تائی خارج می‌شود.
  • مارچوبه گیاهی سرشار از اینولین، پورین، ویتامین C، بتاکاروتن، ویتامین E، روی، منیزیم، سلنیوم، آسپاراژین، آسپاراژیناز، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، پانتوتنیک اسید، پیریدوکسین، اسیدفولیک، کولین و … است.
  • عصاره‌ی مارچوبه در گذشته برای کنترل زمان زایمان مورد استفاده قرار می‌گرفته ‌است، بنابراین مصرف آن در دوران بارداری به میزان بیش از حد می‌تواند بر تعادل هورمونی بدن تاثیر بگذارد.

خواص دارویی گیاه مارچوبه

  1. خوردن آن دید چشم را تقویت می‌‌کند.
  2. برای تقویت قلب و نیروی جنسی مفید است.
  3. ملیّن است و یبوست را برطرف می‌‌کند.
  4. تب بر است.
  5. برای رفع کم‌‌خونی بسیار مفید است و به ساخت گلبول‌‌های قرمز کمک می‌‌کند.
  6. مارچوبه باعث افزایش متابولیسم بدن شده و به عنوان یک چربی ‌سوز، به لاغری شما کمک می‌کند.
  7. عصاره این گیاه می‌تواند به طور موثر برای تسکین نفخ قبل از قاعدگی استفاده شود. مواد مغذی ضروری‌اش به مقابله با افسردگی و خستگی و همچنین کاهش گرفتگی قاعدگی کمک می‌کند.
  8.  لکه‌های پوستی مانند آثار آکنه، جوش‌ها و علایم دیگر را کاهش می‌دهد.
  9. مواد مغذی ضد التهابی موجود در مارچوبه به کاهش خطر بیماری های مزمن سلامت از جمله دیابت نوع ۲ کمک می کنند.

موارد منع مصرف

  • مارچوبه همچنین برای مبتلایان به رماتیسم و سنگ کلیه خوب نیست.
  • در صورت حساسیت به پیاز و تره‌فرنگی یا سایر گیاهان مرتبط، ممکن است به مارچوبه نیز آلرژی داشته باشید.
  • اگر نارسایی کلیه یا اختلالات قلبی شدید دارید به هیچ عنوان از مارچوبه استفاده نکنید.

نحوه استفاده

می‌ توان آن را در سالاد یا سوپ ریخت و خورد.

برای ساخت دمنوش مارچوبه یک چند شاخه از آن را در داخل یک لیتر آبجوش بریزید و مقداری هم رازیانه و جعفری به آن اضافه کنید و بگذارید مدت پنج دقیقه دم بکشد. افرادی که مبتلا به ورم مجاری ادرار هستند و یا اشخاص عصبی مصرف کنند.

عرق گیاه مارچوبه

عرق گیاه مارچوبه یکی از محصولات گیاهی است که از سال‌ها پیش به عنوان یکی از درمان‌های گیاهی استفاده می‌شود. مارچوبه گیاهی سبز رنگ با برگ‌های شبیه به علف و گل‌های مضاعف است که در مناطق گرم و آفتابی رشد می‌کند. این گیاه در نسخه‌های سنتی دارویی به عنوان مسکن درد، ضدالتهاب و آرام بخش استفاده می‌شود.

عرق گیاه مارچوبه شامل ترکیباتی از جمله علوفه‌ها و اسانس‌های طبیعی است. این اسانس‌ها شامل ترکیباتی مانند گرمسیرزدا، گروتن و کافئین است. این ترکیبات طبیعی تاثیراتی است که می‌تواند بر سیستم عصبی، مثلاً همچون تب‌خوابآور، اثرات خواب‌آور و آرام بخش داشته باشد.

علاوه بر این، تحقیقات نشان داده است که عرق گیاه مارچوبه می‌تواند خواص ضد قارچی، مضاد میکروبی و ضد التهاب داشته باشد. برخی مطالعات حاکی از آن است که میتواند در درمان بیماری‌های مثل آرتریت روماتوئید، برونشیت و التهاب پوست مفید باشد.

از جمله موارد دیگر استفاده از عرق گیاه مارچوبه می‌توان به درمان دردهای عضلانی-اسکلتی، دردهای مفصلی و کمک به بهبود سیستم گوارشی اشاره کرد. همچنین، عرق گیاه مارچوبه می‌تواند به همراه درمان‌های متداول دیگر، مانند فیزیوتراپی و برخی حرکات توانبخشی بهبود حالت بیماران را فراهم کند.

با این حال، قبل از استفاده از عرق گیاه مارچوبه، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید. ممکن است برخی از ترکیبات موجود در عرق مارچوبه با داروهای دیگر تداخل داشته باشند و عوارض جانبی را به‌دنبال داشته باشد.

در نتیجه، عرق گیاه مارچوبه نمی‌تواند بجز تجویز پزشک به عنوان درمان منحصر به فردی استفاده شود، اما در صورتی که با احتیاط و توصیه‌ی متخصصان مورد استفاده قرار گیرد، می‌تواند به عنوان یکی از مکمل‌های درمانی مورد استفاده قرار بگیرد.

نظرات
توجه: شماره موبایل وارد شده در وب سایت نمایش داده نمیشود
توجه: ایمیل وارد شده در وب سایت نمایش داده نمیشود

twitter facebook linkedin whatsapp telegram