
چه زمانی به استخدام مشاور شبکه نیاز داریم؟
چه زمانی به استخدام مشاور شبکه نیاز داریم؟
چکیده : مشاوره تخصصی شبکه به خدماتی گفته میشود که توسط متخصصان فناوری اطلاعات در این حوزه به سازمان و کسب و کارهای مختلف به منظور ساخت و نگهداری شبکههای کامپیوتری ارائه میشود.
با توجه به پیشرفت سریع فناوری اطلاعات و ارتباطات و تأثیر مستقیم و عمیقی که این فناوری بر کسب و کارها به منظور افزایش بهرهوری، تسهیل در انجام امور، کسب درآمد و سود بیشتر دارد، شاهد این موضوع هستیم که این فناوری و حوزههای مرتبط با آن به سرعت در تمامی بخشهای یک سازمان و کسب و کار، اعم از کوچک و بزرگ، در حال نفوذ است. همین رشد و نفوذ سریع این فناوری باعث شده که بسیاری از سازمان و صاحبان کسب و کار دچار سردرگمی در تصمیمگیری شده و در رفع مشکلات مربوط به این حوزه ناتوان باشد. همین شرایط باعث شده که مشاوره تخصصی شبکه به یکی از نقشهای مهم و حیاتی در سازمانهای مختلف تبدیل شود.
مشاوره شبکههای کامپیوتری چیست؟
مشاوره تخصصی شبکه به خدماتی گفته میشود که توسط متخصصان فناوری اطلاعات در این حوزه به سازمان و کسب و کارهای مختلف به منظور ساخت و نگهداری شبکههای کامپیوتری ارائه میشود. این خدمات با بکارگیری و استخدام افراد متخصص در این زمینه یا توسط شرکتهای ارائه دهنده به سازمانها و کسب و کارها کمک میکند که در مورد فناوریهای جدید و سایر مسائل مربوط به فناوری اطلاعات همیشه بهروز باشند.
سازمانها به منظور برخورداری از یک شبکه کارآمد به خدمات مشاوره و پشتیبانی نرمافزاری شبکه نیاز دارند. با استفاده از این خدمات میتوان تجزیه و تحلیل صحیح از شبکه داشته و مسیر مناسب برای آن را پیدا کرد تا این اطمینان به وجود آید که در مسیر شبکه در مسیر صحیح بوده و بهترین نتیجه از آن حاصل میشود.
مهمترین خدمات مشاوره شبکه چیست؟
در خدمات مشاوره تخصصی شبکه اولین و مهمترین قدم مربوط به طراحی شبکه است. در مورد طراحی شبکه باید به این موضوع اشاره کرد که همه طرحهای پیشنهاد شده ارزش پیادهسازی و اجرایی شدن ندارند. در این شرایط مشاور شبکه باید بررس کند که پیادهسازی یک طرح چقدر کارآمد بوده، وضعیت پشتیبانی نرمافزاری شبکه چگونه بوده و برای کارکرد صحیح آن به چه میزان هزینه نیاز است.
در مورد طراحی شبکه باید به این موضوع توجه کرد که طراحی اولیه به طور معمول هزینه زیادی دارد اما در صورتی که به شکل اصولی انجام شود، در زمان استفاده، بهرهبرداری و پشتیبانی با کاهش هزینه مواجه خواهید شد. یکی از مهمترین اقدامات در مشاوره شبکه این است که بتوان توسعه شبکه در آینده نزدیک و دور را در نظر گرفته و بر اساس آن نیاز مجموعه را برآورده کرد. در این شرایط استخدام یک فرد به عنوان مشاور شبکه یا استفاده از خدمات شرکتهای ارائه دهنده اهمیت زیادی دارد.
از مهمترین خدمات مشاوره شبکه که میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ارائه راهکاری امنیتی
- پشتیبانی نرمافزاری شبکه
- مشاوره در خصوص خرید تجهیزات و سختافزار مورد نیاز برای شبکه
- مشاوره در خصوص راهکارهای ارتقاء زیرساخت شبکه
- مشاوره در خصوص خرید تجهیزات جدید مورد نیاز برای پشتیبانی و توسعه شبکه
- مشاوره در زمینه عیبیابی و دیباگ در شبکه
- مشاوره در خصوص طرح، نقشه و معماری شبکه
- بررسی نیازسنجیهای شبکه
مشاور شبکه کیست؟
مشاور شبکه یک فرد متخصص در زمینه فناوری اطلاعات است که توانایی کار با شبکههای کامپیوتری را داشته و به سازمانها و کسب و کارهای مختلف به منظور ساخت و نگهداری از شبکههای کامپیوتری کمک میکند. این افراد از دانش خود در این زمینه استفاده میکنند تا سازمانها در حوزه فناوریهای جدید و به طور کلی مسائل مربوط به IT بهروز باشند.
مشاور شبکه در اولین قدم با مدیران سازمان و مسئولین IT ملاقات کرده و در مورد الزامات شبکه بحث و گفتگو میکنند. در نهایت طرح خود را برای راهاندازی شبکه یا در صورت وجود شبکه پیشنهادات خود را در خصوص بهبود عملکرد و امنیت آن ارائه میدهند. این افراد معمولا به صورت مستقل کار کرده و موارد مورد نیاز مشاوره تخصصی شبکه به سازمانهای و کسب و کارها ارائه میدهند.
عنوان مشاوره تخصصی شبکه یک عنوان کلی است که طیف وسیعی از موقعیتهای شغلی را شامل میشود؛ به عنوان مثال معمار شبکه، مدیر سیستم، متخصص امنیت یا یک کارشناس مخابرات میتوانند به عنوان مشاور شبکه بر حسب نیاز فعالیت کرده و راهنماییهای لازم را در خصوص بهبود عملکرد آن ارائه دهند.
مشاور شبکه چه وظایفی دارد؟
بسیاری از سازمانها و کسب و کارها به منظور تضمین عملکرد، پشتیبانی نرمافزاری شبکه و غیره به یک فرد متخصص به عنوان مشاور شبکه نیاز دارند. این افراد میتوانند به صورت تمام وقت در استخدام یک سازمان بوده با به صورت مستقل خدمات خود را به صورت برونسپاری شده به سازمانها و کسب و کارها ارائه نمایند. این افراد به منظور ایجاد و نگهداری از شبکههای کامپیوتری وظایف مختلفی را بر عهده دارند که این وظایف ممکن است با توجه به مهارتهای فرد یا نیازهای سازمان متغیر باشد. به طور کلی مسئولیتهای رایج در این موقعیت شغلی به شرح زیر است:
- بررسی نیازهای سازمان و طراحی شبکه بر اساس نیازها
- نگهداری و رفع مشکلات فنی مربوط به شبکههای کامپیوتری
- شناسایی مشکلات زیرساختی شبکه و اقدام برای رفع آنها
- تحلیل اسناد شبکه و حفظ اسناد مربوط به زیرساخت فناوری اطلاعات
- ارائه راهکار در خصوص بکارگیری فناوریهای جدید در راستای افزایش بهرهوری شبکه
- ایجاد و پیادهسازی سیستم به منظور ذخیره و بازیابی اطلاعات
- اجرای اقدامات لازم در راستای تأمین امنیت شبکه
نقش و اهمیت مشاور شبکههای کامپیوتری چیست؟
در دنیای امروز در بین سازمانهای مختلف دولتی و خصوصی، برنامهریزی و مشاوره در مورد استفاده از فناوریهای جدید اهمیت زیادی پیدا کرده است. در همین راستا بسیاری از سازمانها در طول سال بخش قابل توجهی از بودجه خود را به مسائل مربوط در این زمینه مانند تأمین تجهیزات سختافزاری، تهیه نرمافزار، تولید دادهها و اطلاعات، توسعه شبکه، آموزش کارکنان و غیره اختصاص میدهند.
انتخاب یک فرد به عنوان مشاور در حوزه پشتیبانی نرمافزاری شبکه که در این حوزه از تخصص و تجربه بالایی برخوردار باشد، میتواند منجر به افزایش بهرهوری سازمان و کاهش خطرات و تهدیدات احتمالی در این حوزه شود. این افراد میتوانند خدمات متنوعی در زمینه مشاوره خدمات شبکه و کامپیوتر، طراحی و نقشه شبکه، تأمین تجهیزات مورد نیاز برای راهاندازی و ارتقاء، نصب و راهاندازی شبکه، پشتیبانی نرمافزاری شبکه و غیره ارائه دهند.
جمع بندی نهایی
در دنیای امروز سازمانها و کسب و کارهای مختلف به منظور بالا بردن سطح بهرهوری، تسهیلسازی انجام امور و کسب درآمد و سود بیشتر باید از فناوریهای جدید در حوزه IT و شبکه استفاده کنند. سرعت نفوذ این فناوری در سازمانها به قدری بالا است که بسیاری از مدیران و صاحبان کسب و کارها با مشکلات زیادی در این حوزه روبرو بوده و در برخی مواقع متحمل خسارات زیادی میشوند. به همین دلیل این سازمانها به خدمات مشاوره تخصصی شبکه از طریق استخدام فرد متخصص یا شرکتهای ارائه دهنده این خدمات نیاز دارند تا با ارائه مشاورههای لازم باعث افزایش بهرهوری شده و بروز خطرات و تهدیدات احتمالی را کاهش دهند.