دسته بندی ها
استخاره آنلاین با قرآن (ازدواج , معامله , استخاره خوب یا بد)
استخاره آنلاین با قرآن
انسان موجودی عاقل و دارای اختیار میباشد و قدرت انتخاب دارد اما همیشه در موارد مهم زندگی دچار شبهه و تردید میشود و در انتخاب درست ترین راه دچار تزلزل میشود و میخواهد با اطمینان درست ترین تصمیم را بگیرد. در طول تاریخ بشریت مسلمانان با توجه به اعتقادی که به قرآن داشته اند همیشه این کتاب مقدس را ارج نهاده اند و در تصمیمات مهم زندگی خود استخاره و مشوت با قرآن کریم را به عقل و خرد و دانش خود ترجیح داده اند. تنها راه دست یافتن به اطمینان کامل و قوت قلب مراجعه به قرآن و انجام استخاره با قرآن میباشد. احادیث بسیاری از بزرگان در طول تاریخ در مورد اهمیت کتاب آسمانی و استخاره با آن نقل شده است و این نشان دهنده اهمیت موضوع میباشد. البته استخاره با قرآن جز واجبات دین نمیباشد اما بهتر است در هر امر مهمی که برای انسان پیش آمده و وی را در دوراهی قرار داده با استخاره به قرآن تصمیم درست را بگیرد.
شرایط استخاره با قرآن
در رابطه با شرایط و زمان استخاره با قرآن احادیث و نظرات متعددی وجود دارد اما رعایت موارد زیر از سوی علمای دینی و برخی بزرگان اسلام تاکید شده است:
- شنبه : از طلوع خورشید تا عصر
- یکشنبه: از صبح تا ظهر، سپس از عصر تا مغرب
- دوشنبه : از سپیده دم تا طلوع خورشید ، سپس از ظهر تا مغرب
- سه شنبه:از صبح تا ظهر ، سپس از عصر تا تاریکی شب
- چهارشنبه : از سپیده دم تا تاریکی شب
- پنج شنبه: از سپیده دم تا تاریکی شب
- جمعه : مثل روز پنج شنبه است
همچنین بهتر است که قبل از استخاره سه بار سوره ی اخلاص (قل هو الله احد) را بخواند و سپس سه مرتبه صلوات بر محمد و ال محمد بفرستد و سپس نیت کرده و دعای مخصوصا استخاره را نیز قرائت کند و به انچه که مایل است استخاره کند، پسندیده تر آنست که با وضو و روبه قبله باشد چنان که گویا نماز به جا می آورد.
آیا انجام استخاره اینترنتی با قرآن صحت دارد؟
امروزه همه امورات انسان با تلفن همراه و اینترنت انجام میشود و انجام استخاره آنلاین با قرآن نیز بسیار رواج یافته است در رابطه با این مورد نیز به نظرات این دو بزرگوار اکتفا کرده ایم که فرموده اند:
در صورتی که یک فرد حقیقی استخاره را انجام دهد و نتیجه اعلام شود یا نرم افزار طوری تنظیم شده باشد که آیات آغاز یکی از صفحات قرآن را بدون اطلاع قبلی منعکس کند، مانعی ندارد.
استخاره با تفال چه فرقی دارد؟
بسیاری از افراد ممکن است تصور کنند که استخاره و تفال یک چیز هستند در حالی که این دو کاملا با یکدیگر فرق دارند. استخاره را زمانی انجام می دهید که شما قصد انجام کاری و یا گرفتن تصمیمی را دارید اما هنوز دچار تردید و دو دلی هستید. در این شرایط شما از خدا می خواهید راه خیر و درست را به شما نشان داده و استخاره می کنید.
در تفال شما تصمیم به انجام کاری را ندارید. فقط می خواهید بدانید که نتیجه فلان کار یا فلان اتفاق چه می شود، یا می خواهید احساس و نظر شخص دیگری را راجع به خود بدانید. در این حالت شما تفال خواهید زد. گفته می شود در این موارد استخاره جایز نیست.
در چه زمانی استخاره ازدواج بگیریم؟
سوال مهمی که برای بسیاری از افراد پیش می آید، آن است که چه زمانی استخاره ازدواج بگیریم؟ متاسفانه بسیاری از افراد تنها به استخاره بسنده کرده و زمانی که موقعیتی برای ازدواج پیش می آید، بدون شناخت و تحقیق استخاره کرده و طبق آن تصمیم گیری می کنند. بدون شک انجام این استخاره ازدواج اشتباه است.
خداوند در قرآن بیش از هر مساله دیگر به تفکر و قدرت عقل انسان ها اشاره می کند. از این رو شما برای هر تصمیم گیری در زندگی و انجام هر کاری باید به عقل و تفکر خود رجوع کنید.
آیا عمل به نتیجه استخاره واجب است؟
سوال مهم دیگری که بسیاری از افراد می پرسند این مساله است که آیا انجام نتیجه استخاره واجب است؟ بسیاری از افراد تصور می کنند اگر به نتیجه استخاره عمل نکنند، به قرآن یا خداوند بی احترامی کرده اند. در صورتی که این گونه نیست. با وجود آن که از نظر شرعی انجام نتیجه استخاره واجب نیست، اما بسیاری از علما معتقدند که بهتر است برخلاف آن عمل نکنید. اما عدم عمل به آن نیز گناه محسوب نمی شود. با این وجود اگر تصمیم گرفتید برخلاف نتیجه استخاره عمل کنید، بهتر است صدقه داده و یا به ایتام کمک کنید و از خداوند بخواهید خیر و صلاح شما را در این کار قرار دهد.
نظر مراجع تقلید در مورد استخاره اینترنتی
با توجه به این که انواع و اقسام استخارههای آنلاین وجود دارد در چه شرایطی آیا میتوان به این استخارهها اعتماد کرد؟ آیا این نوع استخاره کردن قابل اعتماد هستند؟ آیا میتوانیم بر اساس نتیجه این نوع استخاره برنامهریزی کنیم؟ در ادامه نظر مراجع تقلید را دراینباره میخوانیم:
آیتالله خامنهای: (در مورد استخاره آنلاین) موارد مختلف است و اگر طبق روشهای معمولی است مانعی ندارد.
آیتالله مکارم شیرازی: (استخاره آنلاین) هرگاه طوری تنظیم شده باشد که آیات آغاز یکی از صفحات قرآن را بدون اطلاع قبلی منعکس کند مانعی ندارد.
آیتالله سیستانی: روش استخاره کردن در مفاتیح موجود است، مراجعه شود.
آیتالله نوری همدانی: اگر استخاره کننده وارد در آن رشته باشد و بتواند از قرآن مجید برداشت مناسب و نزدیک به واقع داشته باشد اشکال ندارد.
آیتالله علوی گرگانی: اگر به گونه صحیح انجام شود مانعی ندارد گرچه اعتنا کردن به اینگونه استخارهها از نظر ما محل تردید است.