آیا میدانید: که هر انسان در حدود نيم ساعت يک تک سلولي بوده است ؟
logo

دعای عهد همراه معنی فارسی و صوت


دعای عهد

دعای عهد

دال در شبِ تاریک و سکوتِ گذشته، هدفمندانه به سوی الفبای وصلت معنوی قدم برداشت. آوازه خیره و نرمی که دلم را به سمت آرامش معراجی می‌برد. قدم به قدم، از غیوری به یادآوری حس پاک عهد رسمی با شمایید، خودِ نکرا و بی‌چون و چرا، و بزرگی‌تان بی‌پابرجا. الفبای عشق و مهرِ نامشروع!

ب خداوند همه‌جا، به قلمِ رستم تاریخ، تعهدم را نثارِ شمایم. کاغذهای سیاه خود را به اشکا ریختم و حروف را در پابرجای نور ولای‌تان سبریدم. تو که در سرتاسرِ جهان نسبت به آراد و خواسته‌ها حاکمی، یک دعای عمیق و ناگفته برای تو، در دلم شکل می‌گیرد.

از تمامِ ماجراها، از وابستگی و تنها سازی، از انتظار معنوی و حقیقی خسته شده‌ام. درست‌تر اینکه یک دعای حقیقی و در بند معجزات باشم. وقتی که حضور تان را به جانم رسانده، حال و هوایم را به فردای برقی درش بگیرید. همراه من در این سفرِ روحی‌تر باشید؛ آروم که با شادی و معنویت چشم به راه است.

گاهی وقت‌ها، نیازمندِ دعایی هستم که نسیمِ دوستی‌تان را روی بدنم بگذارد. دعایی به اوج قدرت و ستون نورانی شمایید. برای هر روزم حروفی درودآمیز، برای هر شبِ دردآمیز و برای هر روزِ عاشقانه‌ام، یک دعی صمیمانه که در آن مقصد تان عطرِ پاکیزه قلبم است، به عنوان عهد به شمایید. به مناجاتِ جسمان و روحی تان خواهم پیوست.

با لبخند‌های زندگی، هدفمندانه سوی تان حرکت خواهم کرد. مثل ابرهای مبارک آسمانِ پرنور، حقیقت و عشق، کمی توقعِ شگفتی و وجودی بیشتر برای آرامش دنیا. پستهای مستحکمِ پیوسته، آن تل‌های خارخرم بستر برای زالی سبزِ روحم خواهند بود. با هر نفسی که در آغوش سرآغاز همیشگی‌تان فرو می‌برم، پایگاه قلبم را به اهداف ادبی و دریایی‌تان وا کرده‌ام.

سالی جوانمردانه در پیش دارم که تمام سفر را به سوی خیر و عدالت آغاز کنم. شوری مقدس که در شیفتگی اجزایم نقاشی می‌کند. لحظاتی پر از نور وشیدایی، که در فراخی دلم به نمایش گذاشته‌اید. دردی که نهایت بهره را از آن برداشته‌ام و بالاخره فرودی را به عشق تان تقدیم کردم. فراتر از آنچه که باید از اوست.

و البته، از تک‌تکِ آفرینش‌هایی که در این میان زنده شدند، سپاسگزارم. از هر دمی که در سمتِ خود کشیدند و هر مشربی از هر معنوی‌ترین کوزهِ نوشیداریِ آرامِ پیمانِ دست‌کمی. امیدوارم که در عصر جدید، حال و هوای این بسترِ راحتی برای شمایید.

عهدم را با تواناییِ حضور بر کتفان خودتان گذاشتم. اما اکنون می‌خواهم که بدانم، آیا قدم به جانب تعهدی خواهم گذاشت که در ارتفاع سروِ عطاکارانه‌تان، نگران‌کننده خواهد بود یا خیر؟

از تمامِ قلبی که در این کویرِ معنوی جای دارد، سپاسگزارم. از پایداری و غرور بی‌نظیر، و خلاقیت به تمامِ وجودی که به فراتر بودنِ هدفم را به ازودی راه نمایید. آرزوی موفقیت و سعادت حقیقی را در این دعای پویا و با ارزش به شمایید تقدیم می‌کنم.

ای دوست، ای مهربان، ای خدایانِ هر نامی و هر رنگی. مبارزه بی‌پایانِ روحیم را به تمامیِ دریاها، کوهستان‌ها و گردشهای بزرگ میسازم. برای هر روزِ جدیدم، هدیهٔی قشنگ را که حاصلِ ظرافت روحی و توانِ بی‌حدِّ من است به تمامیِ خداوندانِ آب برای زنده ماندن و آرزوهای خالص سعادت جاودان بهارانه‌تان تقدیم می‌کنم.

امیدوار

از حضرت صادق(علیه‌السلام) روایت شده: هرکه چهل صبحگاه این عهد را بخواند، از یاوران قائم ما باشد و اگر پیش از ظهور آن حضرت از دنیا برود، خدا او را از قبر بیرون آورد که در خدمت آن حضرت باشد و حق‌تعالی بر هر کلمه هزار حسنه به او کرامت فرماید و هزار گناه از او محو سازد و آن عهد این است:

اللّٰهُمَّ رَبَّ النُّورِ الْعَظِيمِ، وَرَبَّ الْكُرْسِيِّ الرَّفِيعِ، وَرَبَّ الْبَحْرِ الْمَسْجُورِ، وَمُنْزِلَ التَّوْراةِ وَالْإِنْجِيلِ وَالزَّبُورِ، وَرَبَّ الظِّلِّ وَالْحَرُورِ، وَمُنْزِلَ الْقُرْآنِ الْعَظِيمِ، وَرَبَّ الْمَلائِكَةِ الْمُقَرَّبِينَ وَالْأَنْبِياءِ وَ الْمُرْسَلِينَ

خدایا ای پروردگار نور بزرگ و پروردگار کرسی بلند و پروردگار دریای جوشان و فرو فرستنده تورات و انجیل و زبور و پروردگار سایه و حرارت خورشید و نازل کننده قرآن بزرگ و پروردگار فرشتگان مقرّب و پیامبران و رسولان.

اللّٰهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِوَجْهِكَ الْكَرِيمِ وَبِنُورِ وَجْهِكَ الْمُنِيرِ وَمُلْكِكَ الْقَدِيمِ، يَا حَيُّ يَا قَيُّومُ، أَسْأَلُكَ بِاسْمِكَ الَّذِي أَشْرَقَتْ بِهِ السَّمَاواتُ وَالْأَرَضُونَ، وَبِاسْمِكَ الَّذِي يَصْلَحُ بِهِ الْأَوَّلُونَ وَالْآخِرُونَ، يَا حَيّاً قَبْلَ كُلِّ حَيٍّ، وَيَا حَيّاً بَعْدَ كُلِّ حَيٍّ، وَيَا حَيّاً حِينَ لَاحَيَّ، يَا مُحْيِيَ الْمَوْتىٰ، وَمُمِيتَ الْأَحْياءِ، يَا حَيُّ لَاإِلٰهَ إِلّا أَنْتَ؛

خدایا از تو می‌خواهم به ذات بزرگوارت و به نور روی نوربخشت و فرمانروایی دیرینه‌ات، ای زنده و پا برجای دائم، از تو می‌خواهم به حق نامت که به آن آسمان‌ها و زمین‌ها روشن شد و به حق نامت که پیشینیان و پسینیان به آن شایسته می‌شوند، ای زنده پیش از هر زنده، ای زنده پس از هر زنده، ای زنده در آن وقتی که زنده‌ای نبود، ای زنده کننده مردگان و میراننده زندگان، ای زنده، معبودی جز تو نیست؛

اللّٰهُمَّ بَلِّغْ مَوْلانَا الْإِمامَ الْهادِيَ الْمَهْدِيَّ الْقائِمَ بِأَمْرِكَ صَلَواتُ اللّٰهِ عَلَيْهِ وَعَلَىٰ آبائِهِ الطَّاهِرِينَ عَنْ جَمِيعِ الْمُؤْمِنِينَ وَالْمُؤْمِناتِ فِي مَشارِقِ الْأَرْضِ وَمَغارِبِها، سَهْلِها وَجَبَلِها، وَبَرِّها وَبَحْرِها، وَعَنِّي وَعَنْ وَالِدَيَّ مِنَ الصَّلَواتِ زِنَةَ عَرْشِ اللّٰهِ، وَمِدادَ كَلِماتِهِ، وَمَا أَحْصاهُ عِلْمُهُ، وَأَحاطَ بِهِ كِتابُهُ .

خدایا برسان به مولای ما امام راهنمای راه‌یافته، قیام کننده به فرمانت که درودهای خدا بر او و پدران پاکش، از سوی همه مردان و زنان مؤمن، در مشرق‌های زمین و مغرب‌هایش، همواری‌ها و کوه‌هایش، خشکی‌ها و دریاهایش و از طرف من و پدر و مادرم، از درودها به وزن عرش خدا و امتداد کلماتش و آنچه دانشش برشمرده و کتابش به آن احاطه یافته.

اللّٰهُمَّ إِنِّي أُجَدِّدُ لَهُ فِي صَبِيحَةِ يَوْمِي هٰذَا وَمَا عِشْتُ مِنْ أَيَّامِي عَهْداً وَعَقْداً وَبَيْعَةً لَهُ فِي عُنُقِي لَا أَحُولُ عَنْها وَلَا أَزُولُ أَبَداً، اللّٰهُمَّ اجْعَلْنِي مِنْ أَنْصارِهِ وَأَعْوانِهِ، وَالذَّابِّينَ عَنْهُ، والْمُسارِعِينَ إِلَيْهِ فِي قَضاءِ حَوَائِجِهِ، وَالْمُمْتَثِلِينَ لِأَوامِرِهِ ، وَالْمُحامِينَ عَنْهُ، وَالسَّابِقِينَ إِلىٰ إِرادَتِهِ، وَالْمُسْتَشْهَدِينَ بَيْنَ يَدَيْهِ؛

خدایا در صبح این روز و تا زندگی کنم از روزهایم، برای آن حضرت بر عهده‌ام، عهد و پیمان و بیعت تجدید می‌کنم که از آن‌، رو نگردانم و هیچ‌گاه دست برندارم. خدایا مرا، از یاران و مددکاران و دفاع‌کنندگان از او قرار ده و از شتابندگان به سویش، در برآوردن خواسته‌هایش و اطاعت‌کنندگان اَوامرش و مدافعان حضرتش و پیش‌گیرندگان به سوی خواسته‌اش و کشته‌شدگان در پیشگاهش؛

اللّٰهُمَّ إِنْ حالَ بَيْنِي وَبَيْنَهُ الْمَوْتُ الَّذِي جَعَلْتَهُ عَلَىٰ عِبادِكَ حَتْماً مَقْضِيّاً فَأَخْرِجْنِي مِنْ قَبْرِي مُؤْتَزِراً كَفَنِي، شاهِراً سَيْفِي، مُجَرِّداً قَناتِي، مُلَبِّياً دَعْوَةَ الدَّاعِي فِي الْحاضِرِ وَالْبادِي . اللّٰهُمَّ أَرِنِي الطَّلْعَةَ الرَّشِيدَةَ، وَالْغُرَّةَ الْحَمِيدَةَ، وَاكْحُلْ [وَاكْحَلْ] ناظِرِي بِنَظْرَةٍ مِنِّي إِلَيْهِ، وَعَجِّلْ فَرَجَهُ، وَسَهِّلْ مَخْرَجَهُ، وَأَوْسِعْ مَنْهَجَهُ، وَاسْلُكْ بِي مَحَجَّتَهُ، وَأَنْفِذْ أَمْرَهُ، وَاشْدُدْ أَزْرَهُ .

خدایا اگر بین من و او مرگی که بر بندگانت حتم و قطعی ساختی حائل شد، کفن پوشیده از قبر مرا بیرون آور، با شمشیر از نیام برکشیده و نیزه برهنه، پاسخگو به دعوت آن دعوت‌کننده، در میان شهرنشین و بادیه‌نشین. خدایا آن جمال با رشادت و پیشانی ستوده را به من بنمایان و با نگاهی از من به او، دیده‌ام را سرمه بنه و در گشایش امرش شتاب کن و راه آمدنش را آسان گردان و شیوه و روشش را وسعت بخش و مرا به راهش درآور و فرمانش را نافذ کن و پشتش را محکم گردان،

وَاعْمُرِ اللّٰهُمَّ بِهِ بِلادَكَ، وَأَحْيِ بِهِ عِبادَكَ، فَإِنَّكَ قُلْتَ وَقَوْلُكَ الْحَقُّ: ﴿ظَهَرَ الْفَسٰادُ فِي الْبَرِّ وَ الْبَحْرِ بِمٰا كَسَبَتْ أَيْدِي النّٰاسِ﴾، فَأَظْهِرِ اللّٰهُمَّ لَنا وَلِيَّكَ وَابْنَ بِنْتِ نَبِيِّكَ الْمُسَمَّىٰ بِاسْمِ رَسُولِكَ، حَتَّىٰ لَايَظْفَرَ بِشَيْءٍ مِنَ الْباطِلِ إِلّا مَزَّقَهُ، وَيُحِقَّ الْحَقَّ وَيُحَقِّقَهُ؛

خدایا به دست او کشورهایت را آباد کن و بندگانت را به وسیله او زنده فرما، به درستی که تو فرمودی و گفته‌ات حق است که: «در خشکی و دریا به سبب آنچه [از اعمال زشت] که مردم به دست خود مرتکب شدند تباهی و فتنه آشکار شده است»، خدایا ولی‌ات و فرزند دختر پیامبرت که به نام رسولت نامیده شده، برای ما آشکار کن تا به چیزی از باطل دست نیابد، مگر آن را از هم بپاشد و حق را پابرجا و ثابت نماید؛

وَاجْعَلْهُ اللّٰهُمَّ مَفْزَعاً لِمَظْلُومِ عِبادِكَ، وَناصِراً لِمَنْ لَايَجِدُ لَهُ ناصِراً غَيْرَكَ، وَمُجَدِّداً لِمَا عُطِّلَ مِنْ أَحْكامِ كِتابِكَ، وَمُشَيِّداً لِمَا وَرَدَ مِنْ أَعْلامِ دِينِكَ وَسُنَنِ نَبِيِّكَ صَلَّى اللّٰهُ عَلَيْهِ وآلِهِ، وَاجْعَلْهُ اللّٰهُمَّ مِمَّنْ حَصَّنْتَهُ مِنْ بَأْسِ الْمُعْتَدِينَ .

خدایا او را قرار ده پناهگاهی برای ستمدیدگان از بندگانت و یاور برای کسی که یاری برای خود جز تو نمی‌یابد و تجدیدکننده آنچه از احکام کتابت تعطیل شده و محکم‌کننده آنچه از نشانه‌های دینت و روش‌های پیامبرت (درود خدا بر او و خاندانش) رسیده است و او را قرار ده، خدایا، از آنان‌ که از حمله متجاوزان، نگاهش داری،

اللّٰهُمَّ وَسُرَّ نَبِيَّكَ مُحَمَّداً صَلَّى اللّٰهُ عَلَيْهِ وآلِهِ بِرُؤْيَتِهِ وَمَنْ تَبِعَهُ عَلَىٰ دَعْوَتِهِ، وَارْحَمِ اسْتِكانَتَنا بَعْدَهُ . اللَّهُمَّ اكْشِفْ هٰذِهِ الْغُمَّةَ عَنْ هٰذِهِ الْأُمَّةِ بِحُضُورِهِ، وَعَجِّلْ لَنا ظُهُورَهُ، إِنَّهُمْ يَرَوْنَهُ بَعِيداً وَنَرَاهُ قَرِيباً، بِرَحْمَتِكَ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ.

خدایا پیامبرت محمّد (درود خدا بر او و خاندانش) را به دیدار او و کسانی که بر پایه دعوتش از او پیروی کردند شاد کن و پس از او به درماندگی ما رحم فرما، خدایا این اندوه را از این امت به حضور آن حضرت برطرف کن و در ظهورش برای ما شتاب فرما که دیگران ظهورش را دور می‌بینند و ما نزدیک می‌بینیم، به مهربانی‌ات ای مهربان‌ترین مهربانان.

آنگاه «سه بار» بر ران راست خود دست می‌زنی و در هر مرتبه می‌گویی:

الْعَجَلَ الْعَجَلَ يَا مَوْلايَ يَا صاحِبَ الزَّمانِ.

شتاب کن، شتاب کن،‌ ای مولای من‌! ای صاحب الزمان


متن دعای عهد با ترجمه و صوت

از جمله دعاهای پر فضیلت و بلندی که در زمان غیبت خوانده می شود، دعای عهد است. این دعا را علامه مجلسی (ره) در سه بخش از «بحارالانوار» آورده است که دو بخش آن سند ذکر شده است. دعای عهد عتیق از امام صادق (ع) روایت شده است و شامل تجدید بیعت با امام زمان (عج) است.

دعای عهد و برکات آن

از امام صادق (ع) نقل شده است که هر کس چهل صبح دعای عهد را بخواند، از یاران حضرت مهدی (عج) محسوب می شود. از آنجایی که دعای عهد به منزله تعهد و بیعت و اعلام وفاداری با امام عصر (ع) است. بنابراین، مناسب است که این دعا در اول روز خوانده شود.

فضیلت دعای عهد

از دعاهای مشهور که خواندن آن در دوران غیبت حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) فراوان مورد سفارش قرار گرفته دعای عهد است. این دعا، در بردارندۀ درود ویژه از طرف خوانندۀ دعا و نیز از سوی تمام مردان و زنان باایمان - در شرق و غرب جهان و خشکی و دریا، و از پدر و مادر و فرزند خوانندۀ دعا-به پیشگاه حضرت ولی عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) است. پس از آن، عهد و پیمان و بیعت با آن حضرت را تجدید می‌کند و پایداری بر این پیمان را تا روز قیامت اظهار می‌دارد. آن گاه از خداوند سبحانه و تعالی می‌خواهد که اگر مرگ وی فرابرسد، در حالی که امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) ظهور نکرده باشد، پس از ظهور، او را از قبر برآور و به یاری آن حضرت سعادتمند کند. بعد از آن، درخواست دیدار امام (عجل الله تعالی فرجه الشریف) با عبارت ظریفی بیان شده است و دعا برای تعجیل ظهور و فرج و برپایی حکومت راستین و سامان یافتن جهان و زنده شدن حقایق دین و اهل ایمان، پایان بخش این دعای شریف است. امام صادق (علیه‌السّلام) دربارۀ این دعا فرموده است: هرکس چهل صبحگاه این دعا را بخواند، از یاوران حضرت قائم (عجل الله تعالی فرجه الشریف) خواهد بود و اگر پیش از ظهور آن حضرت بمیرد، خدا او را زنده خواهد کرد، تا همراه آن حضرت جهاد نماید و به شمارۀ هرکلمه از آن، هزار پاداش برایش نوشته می‌شود، و هزار کار بد از او پاک می‌گردد. «من دعا الی الله اربعین صباحا بهذا العهد کان من انصار قائمنا و ان مات اخرجه الله الیه من قبره و اعطاه الله بکل کلمة الف حسنة و محا عنه الف سیئة...»

آثار دعای عهد

مهم‌ترین آثار مداومت بر این دعا سه چیز است:

  • ثواب کسانی را خواهد داشت که زمان ظهور، در خدمت امام (علیه‌السّلام) می‌باشند؛
  • تجدید عهد، مایۀ ثبات و کمال محبت و اخلاص و ایمان شخص می‌شود؛
  • مایۀ توجه خاص و نظر رحمت کامل آن حضرت به بنده می‌شود.

بهترین زمان برای خواندن دعای عهد کی میباشد؟

بهترین زمان برای خواندن این دعای شریف، بعد از نماز صبح و پیش از طلوع آفتاب است.

ازلحاظ فقهی، از طلوع فجر صادق تا طلوع خورشید صبح محسوب می‌شود. ولی ازنظر عرف تا یکی دو ساعت پس از برآمدن آفتاب را نیز شامل می‌شود.

در بسیاری از کتب و احادیث به مسلمانان توصیه شده است که این دعا را چهل صباح به طور متوالی بخوانند چرا که خواندن آن مستحب است.

این بشارت از امام صادق(ع) درباره این دعا، برای ما نیز می‌تواند بسیار نشاط‌بخش و امیدآفرین باشد:

چهل صبحگاه دعای عهد را بخوانید تا از یاوران قائم ما باشید و اگر پیش از ظهور آن حضرت از دنیا بروید به واسطه عهدی که با خدا بسته‌اید شما را از قبر بیرون خواهیم آورد که در خدمت آن حضرت باشید.

هدف از چله‌نشینی با خواندن دعای عهد چیست؟

پس از خواندن این دعا در چهل صباح و تأکید چهل باره بر عهد و پیمان با خالق عالم و مالک دنیا و آخرت دیگر نباید رفتار، گفتار و کرداری مخالف معنا و محتوای این عهد و میثاق با خدا داشته باشیم.

پس از پایان چهل روز و کامل شدن مراسم عهد با خدا، باید از همان روز و لحظه، بنده تمام آداب و شرایط عهد و عهدنامه را در عمل مراعات کند و از هر نظر آماده اجرای احکام باشد.

دعای عهد

دعای عهد مقاله پیامبر اسلام، محمد صلی الله علیه و آله، به امام علی بن ابی‌طالب علیه السلام است که در سال یازدهم بعثت، قبل از انتقال خطابه غدیر با سفر به منطقه‌ی جابریر از خلال حضرت جبرائیل برخواسته شده است. این دعا به آن دلیل عهد خدا جبرائیل شده است که در اگر فرمان بر مردمان دنیا وجود نداشت، آن‌گاه فرمان خدا از طریق قرآن پیامبر اسلام به ایشان می‌رسید.

این دعا در حضور خدا و به نفع مسلمانان و امت محمدی (ص) خوانده می‌شود. دعای عهد مقاله شامل 10 پاراگراف است که هر پاراگراف با سه عبارت آغاز می‌شود. در زیر به توضیح مختصری از محتوای هر پاراگراف اشاره می‌شود:

1) در پاراگراف اول از خداوند متعال درخواست می‌شود که عفو و بخشش را به آنان بدهد و به آن‌ها توانایی بدهد تا در راه آفرینش و اهداف ما ثابت قدم بایستند.

2) در پاراگراف دوم، خداوند درخواست می‌کند که بر این امت رحمت و برکت بفرستد و به ایشان اجازه بدهد تا به سوی اهداف خداوند بروند و دارایی‌ها و رزقیه‌های خداوند را به خیر انفاق کنند.

3) در پاراگراف سوم، خداوند متعال از مسلمانان می‌خواهد که بر سالمتی و امنیت خود و نیازهای خود دقت کنند و بر راستی و اخلاص در سخن و کار تاکید دارد.

4) پاراگراف چهارم به خداوند درخواست می‌کند که مسلمانان را در جهت تحقق اهداف خداوند همراهی کند و به آنان توجه فرماید.

5) در پاراگراف پنجم از خداوند متعال خواسته می‌شود که مسلمانان را در کشورها و مناطق مختلف حفظ کند و همواره به ایشان پناه و محافظت بدهد.

6) پاراگراف ششم از خداوند خواسته می‌شود که عهد و پیمان خدا را در میان مسلمانان به جا بیاورد و به آنان قدرت و اراده‌ای بدهد تا به اهداف خدا در پی بروند.

7) در پاراگراف هفتم از خداوند تقاضا می‌شود که دشمنان مسلمانان از پیروزی و تسلیم شدن ناامید شوند و مسلمانان را در مقابل دشمنان مورد حفظ و نیاز دارد.

8) پاراگراف هشتم درخواست می‌کند که مسلمانان را به پرستش و خدمت به خدا و پیروان آنان ترغیب کند و احساس وفاداری و محبت به هم‌مسلمانان را در آنان ایجاد کند.

9) پاراگراف نهم در خواست می‌کند که مسلمانان را از سنت و سیره پیامبر صلی الله علیه و آله هدایت کند و به آنان شرف و افتخار فراوان بدهد.

10) در پاراگراف دهم درخواست می‌شود که خداوند بر قلب مسلمانان رحمت و روحانیت بفرستد و به آنان نعمت هدایت و هدفمندی عنایت کند.

دعای عهد مقاله از جمله دعاهای معروف و مورد علاقه مسلمانان است که در هر زمان و مکان به سوی خداوند می‌رود و برای آرزوها و هدفمندی مسلمانان بسیار مؤثر است.

نظرات
توجه: شماره موبایل وارد شده در وب سایت نمایش داده نمیشود
توجه: ایمیل وارد شده در وب سایت نمایش داده نمیشود

twitter facebook linkedin whatsapp telegram