آیا میدانید: که هر هکتار جنگل قادر است بيش از پنج تن گوگرد و غبار هوا را جذب کند ؟
logo

اطلاعات کشورها


کشور های جهان

کشور های جهان

کشورها یکی از جنبه های مهم جهان مدرن هستند. با وجود تنوع فرهنگی و زبانی، هر کشور دارای ویژگی های خاص خود است که آن را از دیگران متمایز می کند. در این مقاله به بررسی برخی از کشور های بزرگ و معروف جهان خواهیم پرداخت.

چین، با جمعیت بالغ بر 1.4 میلیارد نفر، بزرگ ترین کشور جهان است. تاریخ تمدن چین به چند هزار سال قبل از میلاد برمی گردد و با دارا بودن فرهنگ غنی، زبان منحصر به فرد خود و صنایع پیشرفته، یکی از مهمترین قدرت های جهانی محسوب می شود.

ایالات متحده، با جمعیتی بیش از 331 میلیون نفر، بزرگترین اقتصاد جهان است. با داشتن تکنولوژی پیشرفته، رهبری در حوزه های رقابتی مانند فضاپیماها، فناوری اطلاعات و صنعت های نفتی، این کشور به عنوان قدرتی برتر در ساحه جهانی شناخته می شود.

روسیه، با مساحتی که بیش از 17 میلیون کیلومتر مربع است، بزرگترین کشور جهان است و با دستیابی به یکی از بزرگترین ذخایر معادن و منابع طبیعی، در بین قدرت های صنعتی و نظامی جهان محسوب می شود.

هند، با جمعیتی که بیش از 1.3 میلیارد نفر است، دومین کشور پرجمعیت جهان است. با تاریخی که به هزاره های قبل از میلاد بازمی گردد و فرهنگ چندگانه، زبانها و مذاهب مختلف، هند یکی از مؤثرترین قدرت های فرهنگی و اقتصادی در جهان است.

برزیل، با تنوع طبیعی و جغرافیایی منحصر به فرد خود، بزرگترین کشور آمریکای جنوبی را تشکیل می دهد. با پانصد سال تاریخ برزیل، تمدن غنی و فرهنگ بی نظیر، این کشور به عنوان مقصد خوش آب و هوا و طبیعت بکر شناخته شده است.

آلمان، با اقتصاد قوی، صنعت خلاق و علم برتر، یکی دیگر از قدرت های صنعتی بزرگ جهان است. این کشور با تاریخ غنی و ارث فرهنگی قوی خود، به عنوان یکی از مقصدهای گردشگری محبوب نیز شناخته می شود.

فرانسه، با تاریخی که به قرون وسطی بازمی گردد و فرهنگ و هنری بی نظیر، به عنوان یکی از قدرت های فرهنگی و اقتصادی اروپا شناخته می شود. پاریس، پایتخت فرانسه، به عنوان شهری با میراث فرهنگی بی نظیر، به مقصد گردشگرانی است که هر ساله به آنجا سفر می کنند.

ایتالیا، با تاریخ که به قرون وسطی بازمی گردد و هنر، آشپزی و معماری بی نظیر، به عنوان یکی از مقصدهای گردشگری ثروتمند در جهان شناخته می شود. رم، پایتخت ایتالیا، با بناهای تاریخی خود، از جمله کلیسای سنت پیتر، یکی از شهرهای جذاب اروپایی است.

ژاپن، با تکنولوژی پیشرفته، فرهنگ منحصر به فرد، آداب و رسوم سنتی و پیشرفت تجارت، در جنوب آسیا نقش مهمی ایفا می کند. توکیو، پایتخت ژاپن، به عنوان یکی از شهرهای پرجمعیت و پویا در میانه شبانه آسیا شناخته می شود.

این تنها برخی از کشور هایی هستند که در بالا توضیح داده شدند. جهان یک مکان پر از تنوع فرهنگی، زبانی و طبیعی است و هر کشور به طرزی منحصر به فرد و بی نظیر قابل توصیف است. هر یک از این کشورها تاریخی عمیق داشته و تأثیری در جهان در طول زمان داشته اند.

کشور مورد نظر را انتخاب کنید

قاره آسیا

بزرگترین و پرجمعیت‌ترین قاره زمین است. این قاره ۱۲٪ از مساحت سطح زمین و ۳۰٪ از مساحت خشکی‌های این سیاره را در بر می‌گیرد. ۶۰٪ جمعیت کره زمین نیز در این قاره زندگی می‌کنند.

قاره پهناور آسیا از قطب شمال تا جنوب مدار استوا امتداد یافته‌است و بخش اعظم آن در نیمکرۀ شمالی قرار دارد. آسیا به همراه اروپا، خشکی بزرگ اوراسیا را می‌سازند.

آسیا برگرفته از واژه "Ἀσία’ " از یونان باستان است. در ابتدا از آن برای اشاره به ساحل شرقی دریای اژه استفاده شد، اما بعدها برای اشاره به منطقه آناتولی به کار رفت. رومیان قبل از کاربرد گسترده خود از آن برای اشاره به منطقه لیدیان استفاده کردند. همچنین می تواند ریشۀ این واژه از "Asis" به معنای گل و یا "Asu" سامی به معنای روشنایی یا افزایش باشد.

قاره آمریکا

قارهٔ آمریکا (به انگلیسی: Americas) یکی از قاره‌های کرهٔ زمین است. این قاره ۸٫۳٪ از مساحت زمین و ۲۸٫۴٪ از مساحت خشکی‌ها را دربرمی‌گیرد. همچنین ۱۴٪ از جمعیت جهان (برابر با ۹۰۰ میلیون نفر) در این قاره زندگی می‌کنند. این قاره به سه بخشِ آمریکای شمالی، آمریکای مرکزی و آمریکای جنوبی بخش می‌شود.

قاره آمریکا در نیم‌کره غربی قرار دارد. طول قاره‌های آمریکای شمالی و جنوبی از شمال به جنوب تقریباً ۱۴۵۰۰ کیلومتر است. کانال پاناما آن‌ها را به یکدیگر وصل کرده‌است. تمام قاره آمریکای شمالی در شمال خط استوا قرار دارد. اما قسمت بزرگی از قاره آمریکای جنوبی در جنوب خط استوا واقع شده‌است. به همین جهت، هنگامی که قاره آمریکای شمالی فصل تابستان را می‌گذراند در قسمت بزرگی از آمریکای جنوبی فصل زمستان است و به عکس

قاره آفریقا

آفریقا یا اِفریقا دومین قاره پهناور جهان که با مساحتی حدود ۳۰٬۲۲۱٬۵۳۲ کیلومتر مربع ۲۰٫۳٪ از مجموع خشکی‌های زمین را در بر می‌گیرد. عرض این قاره حدود ۸۰۰۰ کیلومتر از شمال به جنوب و طول آن در حدود ۷۴۰۰ کیلومتر از شرق به غرب است. آفریقا با بیش از ۱٬۳۳۰٬۰۰۰٬۰۰۰ نفر جمعیت، دارای ۶۱ کشور بوده که حدود یک هفتم از جمعیت کنونی جهان را در خود جای داده‌است.

این قاره از شمال به دریای مدیترانه، از شمال شرق به کانال سوئز و دریای سرخ، از شرق به خلیج عدن، از جنوب شرق به اقیانوس هند، و از غرب به اقیانوس اطلس محدود می‌شود.

قاره اروپا

قاره اروپا، در نیم‌کره شمالی زمین قرار دارد و پس از قاره اقیانوسیه، دومین قاره کوچک جهان است. قاره اروپا با قاره آسیا در یک پهنه خشکی قرار گرفته‌اند و با یک‌دیگر خشکی بزرگ اوراسیا را تشکیل می‌دهند. مرز طبیعی میان اروپا و آسیا را کوه‌های اورال تشکیل می‌دهند.

مساحت اروپا حدود ۱۰ میلیون کیلومتر مربع است و بیش از ۷۳۰ میلیون نفر جمعیت دارد که یازده درصد از جمعیت جهان را تشکیل می‌دهند. با وجود مساحت نسبتاً کم خود، اروپا پس از آسیا دومین قاره جهان از نظر تراکم جمعیت است. اروپا در اصل شبه جزیره‌ای در شمال غرب اوراسیا و در شمال قاره آفریقا است. اروپا که به دلیل قرار گرفتن در منطقهٔ معتدل شمالی به قاره سبز معروف است بین آب‌های دریای خزر و دریای سیاه در جنوب شرقی، مدیترانه در جنوب، اقیانوس اطلس در غرب و دریای آدریاتیک در شمال قرار دارد. اروپا هم‌چنین جزایر بسیاری دارد که از جزایر بزرگ آن می‌توان به جزایر بریتانیا و ایسلند اشاره کرد. شماری از شهرهای مهم و تاریخی جهان ازجمله لندن، رم، مسکو، استکهلم ، استانبول، پاریس، و برلین در اروپا قرار گرفته‌اند.

قاره اقیانوسیه

اُقیانوسیه یا اُشیانا (به انگلیسی: Oceania) یکی از قاره‌های جهان است که گروه‌های گوناگونی از جزیره‌های اقیانوس آرام را در بر می‌گیرد. این قاره کوچکترین قاره جهان است. این گروه‌های جزیره‌ای از دیدگاه قوم‌شناسی شامل سه گروه پُلی‌نِزی، مِلانزی و میکرونزی می‌شوند. جزیره نیوزلند که بخشی از پلی‌نزی است و گینه نو که بخشی از ملانزی است و همچنین کشور استرالیا هم جزئی از قاره اقیانوسیه به‌شمار می‌رود. شبه جزیرهٔ مالایا نیز گاه بخشی از اقیانوسیه نامیده شده. اقیانوسیه کوچک‌ترین قاره از دیدگاه مساحت خشکی و کم‌جمعیت‌ترین قاره پس از قارهٔ جنوبگان می‌باشد.

اقیانوسیه یک مفهوم جغرافیایی و گاه ژئوپلیتیک است. اقیانوسیه هم‌چنین یکی از هشت بومگاه بر روی کره زمین به‌شمار می‌آید.

کشور های جهان

کشور ها از لحاظ جغرافیایی، اقتصادی و سیاسی طبقه بندی می شوند. هر کشور خصوصیت های منحصر به فرد خود را دارد که آن را از سایر کشور ها متمایز می کند. کشور های جهان به دو دسته تقسیم می شوند: یکی کشور های توسعه یافته و دیگری کشور های در حال توسعه.

کشور های توسعه یافته شامل کشور هایی همچون ایالات متحده آمریکا، کانادا، آلمان، فرانسه و یاپان هستند. این کشورها دارای صنعت پیشرفته، اقتصاد قوی و سیستم سیاسی پایدار هستند. زیرساخت های سخت افزاری و نرم افزاری کشور های توسعه یافته بسیار مدرن هستند و زندگی در آنها راحت و مجهز می باشد. همچنین، در این کشورها سطح آموزش بالا و بهداشت عمومی به خوبی مرتب شده است.

در مقابل، کشور های در حال توسعه شامل بسیاری از کشور های آفریقایی، آسیایی و لاتین هستند. این کشورها معمولاً دارای اقتصاد ضعیف، مشکلات اجتماعی و سیاسی، و خدمات عمومی ناکافی هستند. اکثریت مردم این کشورها دسترسی ندارند به آب شرب سالم، آموزش و بهداشت مناسب. در این کشورها فساد و نابرابری اجتماعی نیز بسیار رایج است. برخی از کشورهای در حال توسعه به سمت توسعه پیشرو حرکت می کنند، اما تا کنون به سطح کشور های توسعه یافته نرسیده اند.

جنبشی برای توسعه دهنده زندگی در کشور های درحال توسعه به وجود آمده است. این جنبش ها عموماً بر روی بهبود اقتصادی، حقوق بشر و کاهش تفاوت های اجتماعی تمرکز دارند. سازمان های بین المللی همچون سازمان ملل، بانک جهانی و سازمان های غیر دولتی نقش مهمی در حمایت از توسعه کشور های در حال توسعه ایفا می کنند.

به طور کلی، هر کشور دارای ویژگی های خاصی است که آن را از سایر کشورها متمایز می کند. با بررسی این ویژگی ها، می توان بهتر درک کرد که در چه مرحله ای از توسعه قرار دارد و چه اقداماتی برای پیشرفت بیشتر باید انجام شود. هدف اصلی همه کشورها توسعه پایدار و بهبود کیفیت زندگی جمعیت است.

نظرات
توجه: شماره موبایل وارد شده در وب سایت نمایش داده نمیشود
توجه: ایمیل وارد شده در وب سایت نمایش داده نمیشود

twitter facebook linkedin whatsapp telegram