دسته بندی ها
ساخت آنلاین کد hash برای وردپرس , لاراول و cms های دیگر
هش کردن به چه معناست
هش کردن یا هشینگ به فرآیندی گفته میشود که در آن یک عملگر ریاضی به نام «تابع هش» (Hash Function)، دادههای ورودی مانند حروف و اعداد و تصویر و … را به خروجی رمزگذاری شده تبدیل میکند. به تابع هش، «تابع درهمساز» نیز گفته میشود.
هش md5 چیست
الگوریتم هش MD که مخفف عبارت «Message Digest» به معنی «خلاصه پیام» است، در سال ۱۹۹۱ توسط رونالد ریوِست و به عنوان جایگزینی برای تابع هش پیشین این خانواده یعنی MD4 طراحی شد. الگوریتم MD5، تابع هشی است که به صورت گسترده مورد استفاده قرار میگیرد و هش ۱۲۸ بیتی تولید میکند.
اگر چه MD5 با هدف اینکه به عنوان تابع رمزنگاری مورد استفاده قرار گیرد طراحی و ایجاد شد، اما از مشکلات زیادی برخوردار است. همین باعث شد که کمتر به عنوان تابع هش از آن استفاده شود. امروزه از این الگوریتم به عنوان چکسام برای بررسی درستی و یکپارچگی دادهها در برابر دستکاری ناخواسته استفاده میشود.
هش SHA چیست
الگوریتم هش ایمن (Secure Hash Algorithm) که به اختصار آن را SHA مینامند، مجموعهای از الگوریتمهاست که توسط موسسه ملی استاندارد و فناوری (NIST) ایالات متحده و دیگر ارگانهای امنیتی ایجاد شد و توسعه یافت. SHA-0 اولین الگوریتم از خانواده SHA است که در سال ۱۹۹۳ توسعه پیدا کرد. اما مدتی پس از انتشار به دلیل نقص قابل توجهی که در آن کشف شد، جای خود را به نسخهی جدیدتر و اصلاحشدهی SHA-1 داد.
هش SHA1 چیست
SHA-1 یک تابع هش ۱۶۰ بیتی است که به الگوریتم MD5 شباهت دارد. از طرفی دیگر الگوریتم SHA-1 شباهت بسیار زیادی به SHA-0 نیز دارد ولی در اصل ایرادهایی اساسی که در نسخه 0 وجود داشته و سبب ضعف این الگوریتم شده بود را برطرف نمود. این الگوریتم توسط آژانس امنیت ملی ایالات متحده (NSA) و با هدف اینکه بخشی از الگوریتم امضای دیجیتال باشد طراحی شد. در سال ۲۰۰۵ رخنههای امنیتی در این الگوریتم تشخیص داده شد، که نشان از نفوذپذیری احتمالی آن داشت. از آن زمان بود که نیاز به یک الگوریتم بهتر در این حوزه احساس شد.
هش RIPEMD چیست
RIPEMD که مخفف عبارت «RACE Integrity Primitives Evaluation Message Digest» است، همانند الگوریتم SHA مجموعهای از توابع هش است که در بلژیک و توسط گروه تحقیقاتی COSIC در سال ۱۹۹۶ توسعه یافت. آنها این مجموعه الگوریتم را در واکنش به ضعف امنیتی که در RIPEMD مشاهده شد، طراحی کردند. در طراحی این الگوریتم از اصول به کار رفته در MD4 استفاده شده است و عملکردی مشابه با SHA-1 دارد.
طول هش توابع این خانواده متفاوت است و دارای مقادیر ۱۲۸، ۱۶۰، ۲۵۶ و ۳۲۰ بیتی است. تاکنون حمله موفقی به RIPEMD-160 گزارش نشده است. نسخه ۲۵۶ و ۳۲۰ بیتی این توابع نیز سطح امنیتی بالاتری ندارند، بلکه تنها امکان بروز تصادم را از بین میبرند.
هش Whirlpool چیست
ویرپول، یکی دیگر از توابع هش در دنیای رمزنگاری است. این الگوریتم برای اولین بار در سال ۲۰۰۰ و توسط وینسنت ریمن و پائولو بارتو طراحی شده است. ویرپول بر مبنای نسخه اصلاح شدهی استاندارد رمزنگاری پیشرفته (AES) ساخته شده است.
این تابع هش، هر پیامی با طول کمتر از ۲۲۵۶ بایت را دریافت و هشی با اندازه ۵۱۲ بیت (۶۴ بایت) تولید میکند. هش ۵۱۲ بیتی الگوریتم ویرپول به صورت اعداد ۱۲۸ رقمی نمایش داده میشود.
الگوریتم ویرپول از سال ۲۰۰۰ تاکنون، ۲ بار بازبینی شده است. در اولین بازبینی در سال ۲۰۰۱، S-box را تغییر دادند تا پیادهسازی این الگوریتم بر روی سختافزار آسانتر شود. در دومین بازبینی (۲۰۰۳)، نقصی در ماتریس انتشار که سبب میشد تا امنیت روش پایینتر از آنچه از آن انتظار میرفت باشد، پیدا و برطرف شد. الگوریتم اولیه و اصلی را Whirlpool-0، بازبینی اول Whirlpool-T و نسخه نهایی را Whirlpool نام دارند.