آیا میدانید: که قديمي ترين بنا در شمال توکيو است که ٥٠ هزار سال قدمت دارد ؟
logo

https چیست؛ ۴ دلیل مهم استفاده از آن


https چیست؟ HTTPS (پروتکل انتقال ابرمتن امن) یک نسخه امن از پروتکل HTTP است که از پروتکل SSL/TLS برای رمزگذاری و احراز هویت استفاده می‌کند. HTTPS توسط RFC 2818  (مه 2000) مشخص شده است و به طور پیش فرض به جای پورت 80 HTTP از پورت 443 استفاده می‌کند. در ثبت دامنه ir یا بین الملل پروتکل HTTPS این امکان را برای کاربران وب سایت فراهم می‌کند که داده های حساس مانند شماره کارت اعتباری، اطلاعات بانکی و اعتبارنامه های ورود به سیستم را به صورت ایمن از طریق اینترنت منتقل کنند. با این حال، با خرید ssl و داشتن HTTPS به سرعت در حال تبدیل شدن به پروتکل استاندارد برای همه وب سایت‌ها است، خواه آنها داده های حساس را با کاربران مبادله کنند یا نه. بعنوان مثال سایت https://neilpatel.com دارای گواهی ssl می‌باشد. در این مقاله به شما خواهیم گفت https چیست و در ادامه با دلایل استفاده ار آن آشنا خواهیم شد.

 

تفاوت HTTP با HTTPS

رمزگذاری

از آنجایی که HTTP در ابتدا به عنوان یک پروتکل متن شفاف طراحی شده بود، در برابر استراق سمع و حمله های میانی آسیب پذیر است. با گنجاندن رمزگذاری SSL/TLS، HTTPS از رهگیری و خواندن داده های ارسال شده از طریق اینترنت توسط شخص ثالث جلوگیری می‌کند. از طریق رمزنگاری کلید عمومی‌و دست دادن SSL/TLS، یک جلسه ارتباط رمزگذاری شده را می‌توان به طور ایمن بین دو طرفی که هرگز شخصاً ملاقات نکرده اند (به عنوان مثال سرور وب و مرورگر) از طریق ایجاد یک کلید مخفی مشترک تنظیم کرد. 

 

احراز هویت

برخلاف HTTP، HTTPS شامل احراز هویت قوی از طریق پروتکل SSL/TLS است. گواهی SSL/TLS یک وب سایت شامل یک کلید عمومی‌است که مرورگر وب می‌تواند از آن برای تأیید اینکه اسناد ارسال شده توسط سرور (مانند صفحات HTML) توسط شخصی که کلید خصوصی مربوطه را در اختیار دارد، به صورت دیجیتالی امضا شده است، استفاده کند. اگر گواهی سرور توسط یک مرجع گواهی مورد اعتماد عمومی‌(CA) مانند SSL.com امضا شده باشد، مرورگر می‌پذیرد که هر گونه اطلاعات شناسایی موجود در گواهی توسط شخص ثالث مورد اعتماد تأیید شده باشد.

همچنین وب‌سایت‌های HTTPS می‌توانند برای احراز هویت متقابل پیکربندی شوند، که در آن مرورگر وب گواهی مشتری را برای شناسایی کاربر ارائه می‌کند. احراز هویت متقابل برای موقعیت‌هایی مانند کار از راه دور مفید است، جایی که مطلوب است احراز هویت چندعاملی، کاهش خطر فیشینگ یا سایر حملات مرتبط با سرقت اعتبار وجود داشته باشد.

 

یکپارچگی

هر سند (مانند یک صفحه وب، تصویر یا فایل جاوا اسکریپت) که توسط یک وب سرور HTTPS به مرورگر ارسال می‌شود شامل یک امضای دیجیتال است که مرورگر وب می‌تواند از آن برای تعیین اینکه سند توسط شخص ثالث یا تغییر نکرده است استفاده کند. در غیر این صورت هنگام حمل و نقل خراب می‌شود. سرور یک هش رمزنگاری از محتویات سند را محاسبه می‌کند که همراه با گواهی دیجیتال آن است که مرورگر می‌تواند به طور مستقل آن را محاسبه کند تا ثابت کند که یکپارچگی سند دست نخورده است.

 

چرا باید از SSL استفاده کنیم؟

امروزه HTTPS پروتکل ترجیحی برای تمام فعالیت‌های وب است، زیرا امن‌ترین راه برای محافظت از اطلاعات حساس برای کاربران است.

HTTPS فقط برای وب سایت هایی که اطلاعات کاربر را درخواست می‌کنند بسیار مهم نیست. علاوه بر اطلاعاتی که مستقیماً از کاربران ارسال می‌شود، مهاجمان همچنین می‌توانند داده های رفتاری و شناسایی اتصالات ناامن را ردیابی کنند.

 HTTP مزایایی به جز امنیت داده برای صاحبان سایت دارد، از جمله بهبود عملکرد وب و تجربه کاربر.

 HTTPS اعتماد کاربران وب‌سایت را ایجاد می‌کند و به آن‌ها اجازه می‌دهد تا نام دامنه را در برابر گواهی SSL بررسی کنند. از آنجایی که پروتکل تمام ارتباطات سرویس گیرنده-سرور را از طریق احراز هویت SSL/TLS رمزگذاری می‌کند، مهاجمان نمی‌توانند داده ها را رهگیری کنند، به این معنی که کاربران می‌توانند با خیال راحت اطلاعات شخصی خود را وارد کنند.

 

۱- رمزگذاری

یکی از مزایای مهم HTTPS رمزگذاری داده های آن است. داده هایی که از طریق HTTPS منتقل می‌شوند همیشه رمزگذاری می‌شوند. بنابراین، اطلاعات از امنیت بالایی برخوردار هستند. حتی اگر هکرها موفق به دریافت آن اطلاعات شوند، نمی‌توانند از آنها سوء استفاده کنند زیرا داده‌ها قبلاً رمزگذاری شده اند.

 

۲- حفاظت

بر خلاف HTTP که داده‌ها را در سیستم مشتری ذخیره می‌کند، هیچ داده ای از کاربر در داخل سیستم مشتری در HTTPS ذخیره نمی‌شود. از این رو، داده‌ها در معرض خطر سرقت در فضای عمومی‌نیستند.

 

۳- تأیید

همیشه یک گواهی اطمینان می‌دهد که خط مشی های آنها و خط مشی های وب سایت یکسان است. در غیر این صورت، کاربران اعلانی دریافت خواهند کرد که اتصال ناامن است.

بنابراین، اگر از HTTPS استفاده می‌کنید، کاربران می‌توانند تضمین کنند که داده‌های آن‌ها به مکان مناسب ارسال می‌شود و به هیچ سایت نامعتبری ارسال نمی‌شود. این باعث ایجاد اعتماد در مشتریان بالقوه ای می‌شود که سعی در انجام تجارت آنلاین دارند.

 

۴- اعتبارسنجی داده ها

HTTPS فرآیند اعتبارسنجی داده‌ها را از طریق دست دادن انجام می‌دهد. تمام انتقال داده هایی که در حال انجام است و اجزایی مانند فرستنده و گیرنده تایید می‌شوند. تنها در صورت موفقیت آمیز بودن اعتبار سنجی، انتقال داده اتفاق می‌افتد. در غیر این صورت عملیات متوقف می‌شود.

همچنین داشتن اتصال HTTPS یکی از سیگنال های رتبه بندی گوگل است. سایتی که دارای گواهی HTTPS است نسبت به سایتی که فاقد گواهینامه HTTPS است رتبه بالاتری خواهد داشت. بنابراین، HTTPS اغلب توسط سایت هایی ترجیح داده می‌شود که به طور منظم با انتقال پول، نام کاربری و رمز عبور سروکار دارند.

 

نتیجه گیری

HTTPS نقش مهمی‌در ایمن سازی وب سایت هایی دارد که داده های حساس را مدیریت یا انتقال می‌دهند، از جمله داده هایی که توسط خدمات بانکداری آنلاین، ارائه دهندگان ایمیل، خرده فروشان آنلاین، ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی و غیره مدیریت می‌شوند. به بیان ساده، هر وب سایتی که به اعتبار ورود نیاز دارد یا شامل تراکنش های مالی است، باید از HTTPS برای اطمینان از امنیت کاربران، تراکنش‌ها و داده‌ها استفاده کند.

جهت کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان وب رمز تماس حاصل نمایید.

نظرات
توجه: شماره موبایل وارد شده در وب سایت نمایش داده نمیشود
توجه: ایمیل وارد شده در وب سایت نمایش داده نمیشود

twitter facebook linkedin whatsapp telegram